|

Şanlı direniş kutlu zafer

Tarihin en alçak ihanet çetesi FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz gecesi kalkıştığı darbe girişimine karşı Türkiye bir oldu ve 16 Temmuz sabahına erişmeden, darbecileri alaşağı etti. Yeni bir istiklal mücadelesi veren Türk milleti her cephede gerçekleştirdiği şanlı direnişle kutlu zafere ulaştı.

Yeni Şafak
13:32 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:04 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

FETÖ mensubu teröristlerin, 15 Temmuz gecesi giriştikleri darbe kalkışması polisimiz, vatansever ordu mensuplarımız ve halk tarafından el ele verilerek, benzeri daha önce yaşanmamış bir mücadele ile bertaraf edildi. Kalleş cuntacıların acımadan silah sıktığı vatan evlatları, darbecilerin nokta atışı yaparak ele geçirmek istediği yerlerde yaptıkları savunma ile adeta destan yazdılar. Elinde sadece bayrak olan halk, göğsünü siper etti. Ordu mensupları silahlarını darbecilere karşı kullanmaktan çekinmedi. Herkes elinde ne imkanı varsa onu kullanarak darbeye karşı koydu. İkinci İstiklal savaşı dense yeri olan halk seferberliğinin çatışmalı geçen cephelerini derledik. İşte cephe cephe İstiklal savaşı…



EN KAHPE SALDIRI POLİS ÖZEL HAREKAT'A


Darbeciler o gece en ağır ve en kahpe saldırısını 2 F16 uçağı ile Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yaptı. Kendi polisi üzerine misket bombası atmaya çekinmeyen darbeciler, Özel Harekât Daire Başkanlığı'na ilk saldırıyı 21.45'te gerçekleştirildi. Özel Harekât polisleri darbeye müdahale etmek üzere nizamiye kısmında toplanmıştı. Gözü dönmüş darbeci pilotların kullandığı F16 savaş uçağı saat 22.00'de bomba attı. Bu saldırıda 37 Özel Harekât görevlisi şehit oldu. 4 sorti ile bombalanan merkez tam anlamıyla savaş alanına döndü. Toplamda 47 kişi şehit olurken 51 kişi de yaralandı.





YAYINLARI KESMEYE ÇALIŞTILAR


Korsan darbe bildirisinin yayınlandığı TRT'nin yayınları TÜRKSAT tarafından kesilince, bilgi kirliliği oluşturarak moral üstünlüğü ele geçirmek isteyen FETÖ'cü teröristler, ulusal yayınları kontrol edebilmek için TÜRKSAT'ı hedef aldı. Darbecilerin karayoluyla kampüse ulaşmasını engellemek için ağır kamyon gibi araçlar konarak yol kapatıldı. Bu kez darbeciler TÜRKSAT binasına ulaşmak için iki ayrı helikopter kullanarak geldiler. Güvenlik görevlilerinin darbeci askerlere karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada kampüste görevli personellerden ikisi şehit düştü, ikisi de yaralandı. Türksat'ın sistemlerinin yönetildiği odaya gelen cuntacılar, buradaki personele 'Biz ne dersek onu yapacaksınız, yoksa sizleri öldüreceğiz' tehdidinde bulundu. TRT'nin engellenen yayınlarının tekrar açılmasını, gerçeği yansıtan, halkı bilgilendiren kanalların ise kaldırılmasını isteyen askerler teknik personelden faydalanmak istedi. Teknik personel izleyici kitlesi olmayan yerel kanalları kapatmaya başladı. Zaman geçirerek darbecileri oyaladı. Kendilerinin oyalandığını anlayan askerler, FETÖ ile ilişkili bazı kurum ve kuruluşlarda çalışan teknik personele ulaşmaya çalıştı. Ancak bu kimseler kampüs girişinde konuşlanan polis tarafından gözaltına alındı. Kanalları yayından kaldıramayacaklarını anlayan cuntası askerler, kampüsü boşaltıp bombalamaya karar verdi. TÜRKSAT'ın 3 aracını gasp eden darbeciler, personelin arasına karışarak kaçmaya çalıştı. Polis ile girdikleri çatışmada darbeci askerlerden biri yaralandı. Daha sonra iki helikopter ışıksız olarak TÜRKSAT'a yaklaşarak binaları, antenleri bombaladı. 4 uyduyu kullanılmaz hale getirmeye çalışan darbeciler, uplinklere ve antenlere zarar verdi. Daha sonra vatandaşlar boş arazide terk edilen araçlara ve öldürülen darbeciye rastladı ve durumu polise bildirdi.





İLK KURŞUNU HALİSDEMİR ATTI


FETÖ/PDY'ci askerlerin Ankara'daki hedeflerinden biri de TSK'nın en seçkin birliklerini barındıran Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) oldu. Şırnak Silopi'de görevli darbeci general, 1. Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Tuğgenaral Semih Terzi, Sikorsky tipi bir helikopter ile 21.30- 22.00 sıralarında bir grup ÖKK personeliyle birlikte komutanlığa geldi. Bu sırada içerideki darbeci subaylar da harekete geçti. Kapıda grubun girişine izin vermeyen subay şehit edildi. Terzi başkanlığındaki Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın makamının bulunduğu binaya geçti. Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, o an Gazi Orduevi'nde olan komutanı Aksakallı'yı aradı: “Komutanım başlarında Terzi Paşa olan bir grup makamınızı teslim almaya geldi” dedi. Aksakallı, “Evladım oranın namusu sensin, makamı teslim etme, geliyorum” talimatı verdi. Aldığı emrin ardından silahını çeken Halisdemir, “Komutanımın emri, sizi içeri alamam” dedi. Darbeci general Terzi ise Halisdemir'e “Yönetime el koyduk, yeni komutanın benim, yukarı çıkacağız” cevabını verdi. Yaşanan tartışmanın ardından Astsubay Halisdemir, darbeci general Terzi'yi alnından vurdu. Terzi, helikopter ile kaldırıldığı GATA'da ölürken, kahraman Astsubay Halisdemir şehit edildi. Darbeci askerler Aksakallı'yı Gazi Orduevi çıkışında sıkıştırdı ancak kurtulmayı başaran Aksakallı, yanında askerleri ile karargâha giderek çatıştı ve darbecileri gözaltına aldı. Çatışmalarda Terzi'nin yanı sıra iki darbeci subay daha öldürüldü, 36'sı da teslim alındı.



#15 Temmuz
#Darbe direnişi
8 yıl önce