Saldırıdan önce keşif yapmışlar

Osman Özgan
04:0029/08/2018, Çarşamba
G: 29/08/2018, Çarşamba
Yeni Şafak
Elçiliğe Ahmet Çelikten ile Osman Gündaş’ın saldırdığı belirlenmişti. Gözaltına alınan 5 kişinin sorgusu ise sürüyor.
Elçiliğe Ahmet Çelikten ile Osman Gündaş’ın saldırdığı belirlenmişti. Gözaltına alınan 5 kişinin sorgusu ise sürüyor.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıyı gerçekleştiren Ahmet Çelikten ile Osman Gündaş'ın olaydan kısa süre önce büyükelçilik çevresinde yürüyerek keşif yaptıkları ortaya çıktı. Şahıslar saldırıdan sonra da olay yerine gelmiş.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne bir araç içerisinden 6 el ateş açıldığı saldırıya ilişkin gözaltına alınan 5 şüphelinin sorgusu sürerken, önemli ayrıntılar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Özcan'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 22 Ağustos'ta gerçekleştirilen saldırının ardından güvenlik kamera kayıtları mercek altına alındı. Yapılan inceleme sonucunda, zanlılar Ahmet Çelikten ile Osman Gündaş'ın saldırıdan kısa bir süre öncesinde büyükelçilik çevresinde görüntüleri tespit edildi. Çelikten ve Gündaş'ın yürüyerek büyükelçilik çevresinde keşif yaptıkları anlaşıldı. Emniyetteki sorgularında alkol aldıklarını ve büyükelçiliğin önünden geçerken rastgele ateş ettiklerini öne süren zanlıların olaydan önce elçilik çevresinde keşif yapmaları saldırının planlı olduğu ihtimalini güçlendirdi.


POLİSİN İNCELEMESİNİ İZLEMİŞLER

Güvenlik görevlilerinin bulunduğu kulübeyi hedef alan ve 6 el ateş açarak kaçan zanlıların, daha sonra da olay yerine geri döndükleri belirlendi. Güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi sonucunda Çelikten ve Gündaş'ın, büyükelçilik yakınlarına gelerek polisin olay yeri inceleme çalışmalarını izledikleri belirlendi.

SİLAH METRUK BİNADA ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan incelemede, şoför koltuğunda oturan saldırgan tarafından ateş açıldığı anlaşıldı. Bu sırada 5 kovanın araç içerisine düştüğü, birinin ise olay yerinde bulunduğu tespit edildi. Olayın ardından kısa süre içerisinde yakalanan ve saldırıyı kabul eden zanlılar, saldırıda kullandıkları silahı sarılı bir şekilde metruk bir binaya sakladıkları anlaşıldı. Zanlıların yer göstermesi üzerine ele geçirilen silah ile olay yerinde bulunan boş kovanın yapılan kriminal inceleme sonucunda eşleştiği belirtildi.

ÇALINTI KAYDI ÇIKTI

Suç kayıtları bulunduğu öğrenilen saldırganların olay gecesi ve öncesinde irtibatlı oldukları kişileri mercek altına alındığı ve HTS kayıtlarının incelendiği öğrenildi. Ayrıca savcılık, şüphelilerin örgüt irtibatlarını da araştırırken, geçtiğimiz günlerde Osman Gündaş'ın patronu olan ve FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edilen kişi gözaltına alınmıştı. Bu arada yapılan incelemede, saldırıda kullanılan silahın kayıp-çalıntı kaydının olduğu öğrenildi. Zanlıların bu hafta içerisinde emniyetteki işlemlerinin tamamlanarak adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Yine soruşturma kapsamında, olayda kullanılan silahı temin ettiği belirlenen bir kişi de gözaltına alınmıştı.

#ABD'nin Ankara Büyükelçiliği
#Saldırı
#Saldırgan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.