Sakinleri sitenin adını '15 Temmuz Şehitleri' yaptı

Yeni Şafak
11:2420/08/2016, Cumartesi
G: 20/08/2016, Cumartesi
AA
15 Temmuz Şehitler Sitesi Ankara Gölbaşı'nda bulunuyor.
15 Temmuz Şehitler Sitesi Ankara Gölbaşı'nda bulunuyor.

Ankara Gölbaşı TOKİ'deki 300 konutluk sitede yaşayan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine karşı koyduğu sırada şehit düşenlerin anısına sitelerinin ismini '15 Temmuz Şehitleri' olarak değiştirdi. Ankara'da düşen bombalara çok yakın bir yered ikamet ettiklerini söyleyen Sitenin Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Baktemur, bombaları, insanların çığlıklarını çok net duydukları için daha fazla etkilendiklerini ve böyle bir karar aldıklarını söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında savaş uçakları tarafından bombalanan Özel Hareket Daire Başkanlığı'nın bitişiğindeki Gölbaşı TOKİ Konutları bünyesindeki 300 konutluk sitenin adı, "15 Temmuz Şehitler Sitesi" olarak değiştirildi. Sitenin Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Baktemur, yaptığı açıklamada, darbe girişiminin yaşandığı gece F16'lardan atılan bombalarla şehit düşenlere minnettarlıklarının bir göstergesi olarak sitenin ismini değiştirme kararı aldıklarını söyledi.



TOKİ bazında 10'a yakın şehitleri olduğunu belirten Baktemur, "O gün yaşanan olayları unutamıyoruz ve unutturmamamız lazım. 15 Temmuz Şehitler Sitesi, tıpkı 28 Şubatlar gibi bir sonraki nesillerin o geceyi unutmaması ve hala FETÖ'nün sempatizanları varsa onların bu tabelayı gördüklerinde 15 Temmuz gecesini hatırlamalarını ve onlara nasıl darbe yapıldığını görmeleri için bu ismi koyduk." dedi.



Site bombaların düştüğü yere yakın


15 Temmuz Şehitler Sitesi'nin uçaklar tarafından bombalanan Özel Hareket Daire Başkanlığı'na çok yakın olduğuna da değinen Baktemur, sözlerini şöyle sürdürdü:



"15 Temmuz gecesini kendi adıma hayatımda unutamayacağım bir gün olarak görüyorum. Özellikle Özel Harekat Daire Başkanlığı'na en yakın olan site olmamız nedeniyle o gün yaşanan tüm olayları kendi sitemizde de hissettik. Özellikle ilk saatlerde atılan bombalar, o bombalar sonucu çıkan çığlık sesleri, çocukların, gençlerin, kadınların çığlık sesleri. Açıkçası yerimizde duramadık. O gün ne yapacağımızı şaşırdık, 'acaba ne oluyor' diye. Tabii bu arada televizyon kanallarını takip ettik. TRT'de yayının karartıldığını ve aynı zamanda orada bildirinin okunduğunu görünce şok olduk."



Site sakinleri kararı onayladı


Kendi sitelerinde 4, Gölbaşı TOKİ sitelerinin tamamında ise 10 şehit verildiğine değinen Baktemur, bunun üzerine site yöneticileri ile toplanarak isim değişikliği yapılması konusunda toplantı yaptıklarını, daha sonra ise bütün site sakinlerinin bu kararı onayladığını söyledi. Baktemur, şunları kaydetti:



"Biz de bunun ardından hızlı bir şekilde tabelamızı yaptık ve diktik. 15 Temmuz Şehitler Sitesini her gördüğümüzde o geceyi ve çığlıkları hatırlıyoruz. Aynı zamanda milletin o gün FETÖ'ye ve onun dış güçlerine yapmış olduğu darbeyi de hatırlıyoruz. Allah'ın izniyle bu ülkeyi bölemeyecekler. Darbe yapmak isteyenlerin bunu başaramayacağını gösterdik. Aynı zamanda bizler İslam ümmeti olarak, Türkiye Cumhuriyeti olarak diğer tüm İslam coğrafyalarına da örnek olduk. Halkın da silahsız bir şekilde tankların karşısında durabileceğini, gerekirse tankların altına yatabileceğini, namluların ucunda da durabileceğini gösterdik. 15 Temmuz Şehitler Sitesi isminin bizden sonraki nesillere bir anı ve bir tarih olarak kalmasını umuyoruz."



#15 Temmuz
#Ankara
#darbe girişimi
#FETÖ
#Gölbaşı
#Özel Harekat
#Şehitler Sitesi
#TOKi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.