Sahtekar adam

Yeni Şafak
Osman Özgan
04:005/08/2016, Cuma
G: 5/08/2016, Cuma
Yeni Şafak

Odasından FETÖ’nün fişleme listesi çıkan Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral Mustafa Özsoy, darbeden haberdar olmadığını ileri sürdü. Cuntanın atama listesinde Başbakanlık Müsteşarı olarak görülen Özsoy, “Fetullah Gülen’den nefret ederim. FETÖ’nün hedefinde olan kişilerden bir tanesiyim” diyerek kıvırdı.

FETÖ cuntacılarının darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanıp ordudan ihraç edilen Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral Mustafa Özsoy'un ifadesine ulaşıldı. 6 Temmuz'dan itibaren 20 günlük yıllık izine ayrıldığını ve darbenin yapıldığı saatlerde İzmir Foça'da olduğunu anlatan Özsoy, “Televizyondan öğrenince hemen uçakla Ankara'ya döndüm. Genelkurmay Karargahı'na giderek görevimin başına geçmek istedim. Ancak Genelkurmay Karargahı'nda çatışma olduğunu öğrenince Ankara Merkez Komutanlığı'na gittim. Merkez Komutanları erkan başkanları ve karargah subaylarıyla birlikte darbecilere karşı ne yapılacağını konuşuyorduk. Bu sırada bana darbe sonrası görev alacak komutanların listesi getirildi. Bu listenin 31. sırada adımı Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı'na ek olarak Başbakanlık Müsteşarı olarak gördüm. Büyük bir şaşkınlık yaşadım. Orada bulunan kişilere, 'bu görevlendirmeyi kim yaptı, ben bu görevlendirmeyi kabul etmiyorum, şiddetle reddediyorum' dedim” ifadelerini kullandı. “Darbe hazırlığı hakkında bilginiz var mıdır?” sorusuna Özsoy, “Yapılan darbe hazırlığından en ufak bir şekilde haberim olmadı. Olsaydı kesinlikle bu durumu Genelkurmay 2. Başkanı'na iletirdim. Ordu içerisindeki FETÖ yapılanmasından haberdardım. Ancak bu yapılanmanın darbe yapacağını hiç tahmin edemedim. Bu konuda en ufak bir bilgi bana ulaşmadı” yanıtı verdi.



GÜLEN'DEN NEFRET EDERİM


“Fetullah Gülen hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine Özsoy, “Fetullah Gülen'den nefret ederim. FETÖ'nün hedefinde olan kişilerden bir tanesiyim. Bu örgütle ilgili yazdığım onlarca rapor var. Bu raporlarda TSK'nın içerisinde yapılanmış yaklaşık 2-3 bin personel hakkında gelen ihbarlarla ilgili yapılan işlemleri yazdım. FETÖ ile yaptığım mücadelelere ilişkin tüm raporlar ve yazışmalar İstihbarat Başkanlığı'ndan alınabilir” dedi.



GÖRÜŞMEM OLMADI


Özsoy, 2015 yılında Amerika'ya gittiğini anlattı. Amerika ziyaretini 10-15 kişilik resmi heyetle yaptığını kaydeden Özsoy, bu ziyaret sırasında Fetullah Gülen ile görüşmediğini savundu.



FETÖ'cülerle mücadele ettim!


“Komutanı olduğunuz birlikten darbeye katılanlar hususunda bilgi ve görgünüz nedir?” sorusu üzerine de Özsoy, şunları kaydetti: “Benim emrim altında yaklaşık 500 rütbeli subay var. Bu kişilerden kimlerin darbeye iştirak ettiğini, aktif olarak görev aldığını, kimlerin gözaltında olduğunu bilmiyorum. Ben yapmış olduğum görev gereği asker içerisindeki FETÖ yapılanmasıyla en aktif mücadele eden kişilerden birisiyim. Bu konuda onlarca rapor yazdım. Ancak raporlarda ismi geçen askeri personel ihraç edilmedi. Altında imzam bulunan raporlarda ismi geçen kişiler zamanında ihraç edilseydi bu sıkıntılar yaşanmayabilirdi. Ben yukarıda belirttiğim şekilde kesinlikle darbeye iştirak etmedim”







#FETÖ
#Fetullah Güle
#Mustafa Özsoy

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.