Sahte kimlikle ByLock tuzağı

Osman Özgan
04:0031/08/2018, Cuma
G: 31/08/2018, Cuma
Yeni Şafak
OHAL Komisyonu'na da başvuran K.Ö.M. görevine iade edildi.
OHAL Komisyonu'na da başvuran K.Ö.M. görevine iade edildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ihraç edilenlerin itirazlarına bakan OHAL Komisyonu'nun iade kararları, FETÖ'nün ByLock tuzaklarını gözler önüne serdi.

FETÖ'nün ByLock tuzağının bir kurbanı da Adana'da öğretmen olarak görev yapan K.Ö.M. oldu. M., darbe girişiminin ardından önce görevden uzaklaştırıldı, daha sonra da görevinden ihraç edildi. Ayrıca M. hakkında açılan soruşturma kapsamında, örgütün kripto haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla gözaltına alındı.

GÖREVİNE İADE EDİLDİ

Ancak söz konusu telefonun Muğla'da bir GSM hattına taşındığı belirlendi. Taşıma işlemindeki sözleşmede yer alan imzanın K.Ö.M.'ye ait olmadığı, söz konusu taşıma işleminin sahte kimlik ve evraklarla yapıldığı ortaya çıkarıldı. Tüm bu tespitlerin ardından ByLock yüklü hattın K.Ö.M. tarafından kullanılmadığı anlaşılınca Adana Cumhuriyet Başsavcılığı "kovuşturma yapılmasına yer olmadığı"na karar verdi. Bunun üzerine OHAL Komisyonu'na da başvuran K.Ö.M. görevine iade edildi.

#FETÖ
#ByLock

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.