|

Sahil Güvenlik teknesi battı

İstanbul Boğazı girişi Sarayburnu açıklarında Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı’na bağlı tekne, bir yük gemisiyle çarpıştıktan sonra alabora oldu. Teknedeki 4 personel kurtarılırken, Üsteğmen Rıza Yücel, Astsubay Yavuz Gökhan Şahin ve Er Sinan Göktaş şehit oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 18/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 02:29 - 18/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

İstanbul-Sarayburnu açıklarında kuru yük gemisiyle çarpıştıktan sonra alabora olan Sahil Güvenlik teknesindeki 7 kişiden 4'ü kurtarılırken 3 askeri personel ise şehit oldu. İstanbul Boğazı girişinde Sarayburnu açıklarında seyreden Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'na bağlı tekne, dün saat 08.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle “Tolunay” isimli bir yük gemisiyle çarpışarak alabora oldu.





Gemi yoluna devam ederken, sürüklenmeye başlayan teknedeki personelin imdadına çevredeki balıkçı tekneleri yetişti. Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik, Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve deniz polisi ekipleri de burnuna kadar suya gömülen tekneyi bağlayarak batmasını önledi. İlk olarak 7 askeri personelden 3'ü kurtarıldı. Ekiplerin çalışması sonucu kayıp 4 kişi de yaralı halde denizden çıkarıldı. Tekne personeli, hemen botlarla Harem Tahliye Bot İstasyonu'na getirildi.








Burada sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi yaptığı personelden Üsteğmen Rıza ücel, Uzman Çavuş Enver Çetin, erler Ayhan Akgönül ve M. Nuri Karaca'nın GATA'ya, Astsubay Yavuz Gökhan Şahin ve Uzman Çavuş Bülent Demirkaya ile er Sinan Göktaş, Haydaraşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.







Üsteğmen Rıza Yücel, Astsubay Yavuz Gökhan Şahin ve er Sinan Göktaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yoğun bakıma alınan Uzman Çavuş Bülent Demirkaya'nın sağlık durumunun kritik olduğu öğrenildi. Bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi alan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Sarayburnu açıklarında sahil güvenlik botuyla bir kuru yük gemisi çarpışmış. Ardından tekne alabora olarak sürüklenmeye başlamış” dedi.




#Sahil Güvenlik
#Sarayburnu
#Yavuz Gökhan Şahin
#Sinan Göktaş
#Rıza Yücel
8 yıl önce