|

'Sabaha kadar çarpıştık'

Darbe girişimi sırasında yaşananları ilişkin açıklamada bulunan MİT Müsteşarı Hakan Fidan, “Sabaha kadar çarpıştık” dedi. Darbe girişiminden Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın 17.00 sıralarında öğrendiği de öne sürüldü.

Yeni Şafak
13:47 - 17/07/2016 Pazar
Güncelleme: 11:00 - 17/07/2016 Pazar
Diğer

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın FETÖ mensubu hainler tarafından kalkışılan darbe girişimi sonrası yaşananlara ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.



MİT yerleşkesi, darbe girişimi gecesinin en zorlu kurumlarının başında yer aldı. Uzun saatler boyunca, helikopterlerin de yer aldığı karşılıklı bir çatışma ortamı yaşandı.



Milliyet gazetesi'nin haberine göre,MİT Müsteşarı Fidan, “Sabaha kadar çarpıştık” ifadelerini kullandı. Mücadelenin sonunda amaçlarına ulaştıklarını söyleyen Fidan, “Sistematik operasyon bitti” dedi. Kendisiyle konuştuğumuz saatlerde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler Akıncı Üssü'nde hâlâ tutuluyordu.



Fidan, sistematik operasyonun ardından artık “nokta operasyonlar” yapılacağını vurguladı. “Nokta atışlarla 1-2 saate tamamen biter” dedi.



“İstihbarat alınmamış mıydı?” sorumuzu yöneltirken, Başbakan Yıldırım'ın Fidan'ı çağırdığı haberi üzerine sohbetimiz sona erdi.



#MİT
#Hakan Fidan
8 yıl önce