|

Rütbesi böyle söküldü

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde rol alan eski Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu’nun, 16 Temmuz sabahı teslim olduktan sonra rütbesinin sökülme ve soyundurulma anına dair görüntüler ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/07/2017 Salı
Güncelleme: 07:51 - 11/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Rütbesi böyle söküldü
Rütbesi böyle söküldü

FETÖ’nün darbe girişiminin yıl dönümü yaklaşırken, Genelkurmay Karargahı’ndan 16 Temmuz sabahına dair yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, polis ekiplerine teslim olan sivil kıyafetli darbeciler ve askerler bulunuyor. Elleri başlarının arkasında yürüyen darbeciler için orada bulunan bir emniyet müdürü “Harekat merkezine götürün” diye talimat veriyor. Çevik Kuvvet Polisi eşliğinde darbeciler talimat verilen adrese götürülüyor. Görüntülerde, darbecilerin götürüldüğü karargah bahçesinde, yerde yatan ve soyundurulmuş halde bulunan rütbeliler gözüküyor. Darbeciler soyundurulurken, üzerlerinden çıkan tüm eşyalar kontrol ediliyor. Polislere talimat veren komiser, üzerlerinden ne çıktığını soruyor. Bazı darbeciler sadece cüzdan ve telefon olduğunu söylüyor. O sırada bir polis memuru, “Komiserim çantayı ne yapalım” diye soruyor. Komiser, “Cüzdanı alsın, çantası kalsın” diyor. Darbecilerin şahsi eşyaları ile ilgili yapılan konuşmaları tedirgin halde takip etmeleri ise dikkat çekiyor.


TERS KELEPÇEYLE ALINDI

Genelkurmay Karargahı’na ait yeni görüntülerden birinde ise, darbe girişiminin erkene çekilmesinde rol aldığı tespit edilen FETÖ’cü Eski Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu bulunuyor. Talu’nun teslim olduğu, rütbesinin söküldüğü ve soyundurulduğu anlar, saniye saniye kayda alınıyor. Çevik kuvvet ekiplerinin kontrolünde soyundurulan Talu’nun yanında rütbeli başka darbeciler de bulunuyor. Talu ve diğer darbecilere ters kelepçe takılması da görüntülere yansıyor.

YALANI ÇÜRÜMÜŞTÜ

15 Temmuz gecesi darbecilerle işbirliği yapan eski Genelkurmay Başkanı İlhan Talu, “Ben tatbikat yapılıyor sanıyordum” diye ifade vermiş, komutanları bilgilendirerek darbe girişimini önlemeye çalıştığını da iddia etmişti. Fakat kalkışma gecesi kendini odasına kapattığını söyleyen Talu’nun, gece 1.00’de cuntacı askerleri komuta katına aldığı güvenlik kamerası görüntüleri ile ortaya çıkmıştı. İlhan Talu, darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili aralarında sözde “Yurtta Sulh Konseyi” üyelerinin de bulunduğu 221 darbecinin yargılandığı çatı davada sanıklar arasında yer alıyor.

#FETÖ
#15 Temmuz
7 yıl önce