|

Rüşvetçi hakim Robin Hood’muş

İş adamı Fikret İnan’dan rüşvet alırken suçüstü yakalanan Hakim Hasan Akdemir’in 22 yıla kadar hapsi istendi. Akdemir’in kendisini zenginden alıp fakire veren Robin Hood karakteriyle özdeşleştirdiği ortaya çıktı. Akdemir’in Fikret İnan’ın avukatına ‘Fikret’e söyle bana 1 milyon para verecek, ben para ile ihtiyaç sahiplerine 4 tane daire alacağım, o da hayrına saysın’ dediği belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:27 - 19/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Rüşvetçi hakim Robin Hood’muş
​Rüşvetçi hakim Robin Hood’muş

FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan işadamı Fikret İnan’dan rüşvet aldığı iddiasıyla suçüstü yakalanan eski Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Akdemir hakkındaki soruşturma tamamlandı.

22 YIL HAPİS İSTENİYOR

İddianamede, ‘Görevini kötüye kullanarak nüfuz sağlamak’ ve ‘rüşvet’ suçlarından 9 yıldan 22 yıla kadar hapsi istenen Hasan Akdemir, avukatı Serap Bindal ve arkadaşı Talip Ünal şüpheliler arasında yer aldı. İddianamede hakim Hasan Akdemir’in kendisini zenginden alıp fakire veren Robin Hood karakteriyle özleştirdiği ortaya çıktı. İddianameye göre rüşvet ihbarını 12 Nisan'da avukat Halil Canbolat yapıldı.

2 MİLYON DOLAR

Müvekkili Fikret İnan’ın tutuklanmak üzere Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildiğini söyleyen Canbolat, sorguyu Hasan Akdemir’in yaptığını söyledi. Daha sonra İnan’ın avukatlığını bıraktığını aktaran Canbolat, bu görevi avukat Nihat Eşref Dargı’nın yürüttüğünü söyledi. Canbolat ifadesinde olayı şu şekilde anlattı: “Avukat Serap Bindal, Nihat Dargı’ya giderek, Hasan Akdemir’in Fikret İnan’ı tahliye etmesi için 2 milyon 100 bin dolar vermesi gerektiğini söyledi. Fikret İnan bu hakimlik tarafından tahliye edildi.”


  • Maklubeci subay!
  • FETÖ bünyesinde faaliyet gösterdiği gerekçesiyle kayyum atanan Kaynak Holding’e bağlı 19 şirket, 1 vakıf ve 1 derneğin eski ortak ve yöneticilerine düzenlenen operasyonda el koyulan dijital malzemelerin incelenmesi tamamlandı. Yönetime ait bir bilgisayarda, holdingin burs verdiği üniversite öğrencileri olduğu öne sürülen kişilerin maklube yemeği yerken, bu kişilerden birinin ise subay üniformasıyla fotoğrafı bulundu.
4 FAKİRE
EV ALACAKMIŞ

“Daha sonra ben Hasan Akdemir ile görüşmek için odasına gittim. Aslında 1 milyon lira istediğini söyledi. Kendisine almayacağını, hayır işleriyle uğraşan birisine vereceğini, 4 fakire birer daire aldırtacağını söyledi. ‘Ben Robin Hood’um zenginden alıp fakire veriyorum. Bizim cemaatimiz bu tür iyi işler yapıyor’ dedi.”

Suçüstü yapıldı

Akdemir'e 18 Nisan tarihinde avukat Serap Bindal’ın ofisinde kontrollü olarak 50 bin dolar verildiği, paranın çekmecede ele geçirildiği de iddianamede yer aldı. Fikret İnan’ın üzerine 2 ayrı ses kaydı cihaz yerleştirildiği ve Akdemir'in rüşvet konuşmalarının olduğu kayıt da iddianamede yer aldı.

#FETÖ
#İstanbul
7 yıl önce