
Halep'in Esed rejiminden temizlenmesinin ardından Türkiye'deki Suriyelilerin kendi topraklarına dönüşü yeniden gündeme geldi. Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye'de bulunan göçmenlerin yüzde 42'si Halepli. Göçmenlerin olumlu ortam oluşması durumunda memleketlerine dönmek istediği de belirtildi.
Suriye'de Türkiye'nin desteklediği Suriye Milli Ordusu (SMO), PKK/YPG'nin kontrolündeki Tel Rıfat'ı terör unsurlarından temizlerken, diğer muhalif gruplar da Esed rejiminin elindeki Halep'e ilerledi. Halep'in simgesi olan kaleye Türk bayrağı asıldı.

Yarısına yakını Halepli
"Çok büyük bir oranda dönüş olacaktır"

"Konum atacaklar adres güncelleyecekler"
Adres tahkikatı yaptık. 731 bin göçmenin adresinin güncel olmadığını gördük. 150 bin 327’sini bulamadık. Bu aileler yok, kanaatimiz Avrupa’ya göç ettikleri yönünde. Adres güncelleme işi artık öyle bir noktaya geldi ki bize devamlı konumlu mesaj gönderecekler. Konum bildirilmezse Jandarma oraya gidecek. Makul bir sebebi yoksa kurallar çok ağır. 2 defa konum atmayınca alıp kampa götürüyoruz.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Yahu, tatbiki dönecek.Dönmeli,gidip toprağına evine sahip çıkacak çıkmalıki. Terör,örgütleri gelip tekrar sahiplenmesin.
