|

Referans olanlara acıma yok

Kamu kurum ve kuruluşlarında darbe soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan 69 bin 779 ve açığa alınan 6 bin 172 personel ile bu kişilere referans olanlarla ilgili inceleme başlatıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:53 - 5/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Örgüt elemanlarının kimlerin referansı ile kamuya girdiği, kimlerin aracılığıyla kısa zamanda görevlerinde yükseldikleri de araştırılıyor. Örgüt, bütün kamu atamalarını tekeline almak veya atamalarda söz sahibi olmak için kadrolarını kullanıyor. Örgütün imamının onayı olmadan hiçbir terfi, atama ve işe alma yapılmıyor. Hiç kimse cemaat abi referansı olmadan işe giremiyor ve makama gelemiyor. Bu yolla kamuya girenler, minnet duygusuyla örgüte himmet veriyor.



BİLEREK DESTEK OLAN SORUMLU


Örgüt, imamları, medya ve örgütün kadrolarını kullanarak parlatma yöntemiyle dilediği kimselerin kamu kurumlarına yönetici olarak atanmalarını sağlıyor. Atamaları kendi kadrolarını yaptıran örgüt, referans için ise farklı bir yol izliyor. Örgüt kadrolarından olmayan ama örgütün önünü açan isimler referans olarak gösteriliyor. Örgüt, güdümünde faaliyet gösteren kurum çalışanlarının kesinlikle referans olarak kullanılmaması, üniversite hocaları, Emniyet mensupları ve Asker kişilerin referans olarak yazılmaması taktiği ile hareket ediyor. FETÖ'cü olduğunu bildiği halde bu isimlere göz yumanlar, bilerek yol açanlar da affedilmeyecek. Onlar da kurumlardan uzaklaştırılacak.



#FETÖ
8 yıl önce