EDISYON:

Radyasyon hırsızları korkuttu

İstanbul
00:0024/12/2006, Pazar
G: 24/12/2006, Pazar
Yeni Şafak
Radyasyon hırsızları korkuttu
Radyasyon hırsızları korkuttu

Deka Test'in otomobilini içindeki 'tehlikeli madde'yle çaldıktan sonra şirketi arayıp bilgi isteyen hırsızlar, yetkililerden 'Gamagrafi'nin radyasyon yüklü olduğunu öğrenince paniğe kapılıp cihazı da otomobili de bırakıp kaçtı

Pendik'te, içinde bulunduğu otomobille birlikte çalınan ve radyoaktif madde içeren "Gamagrafi" cihazı, ormanlık alana atılmış halde bulundu. İçinde radyoaktif "IR-192" maddesi içeren "Gamagrafi" cihazı olan 34 DU 0245 plakalı otomobilin önceki gün saat 05. 00 sıralarında Pendik'teki şirketin önünden bir görevlinin eşya boşaltırken kısa süreli kontak anahtarını üzerinde bırakmasından faydalanan kişilerce çalınmasıyla ilgili polis ekiplerince çalışma başlatıldı. "Gamagrafi" cihazı, gece saatlerinde Aydos'ta ormanlık alanda çalıların arasında bulundu. Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çevre emniyeti almasının ardında Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) uzmanlarının ölçüm aletiyle yaptığı incelemede, cihazın açılmadığı ve radyoaktif bir sızıntı olmadığı belirlendi. Bu arada, çalınan 34 DU 0245 plakalı otomobil de Samandıra'da jandarma bölgesinde terk edilmiş halde bulundu. Bir çekici ile Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne getirilen otomobil, TAEK uzmanları ve polis tarafından yapılan incelemelerin ardından şirket yetkililerine teslim edildi.


CİHAZINIZI BIRAKIYORUZ

Bu arada Deka Test Makina Mümessillik Sanayi ve Ticaret A. Ş Genel Müdürü Davut Aydöner, hırsızların önceki akşam şirketi arayarak, "Bu cihaz ne işe yarıyor? Siz ne iş yapıyorsunuz?" gibi sorular sorduğunu ifade etti. Aydöner, bu kişilere, cihazda radyasyon olduğunun söylenerek kanser tehlikesinden bahsedildiğini kaydederek “Bir süre sonra hırsızlar yeniden arayarak cihazı bırakacakları yeri bildirdiler” dedi.


KİMSE AÇAMAZDI

Deka Test Makina Mümessillik Sanayi ve Ticaret A. Ş Genel Müdürü Davut Aydöner, otomobille birlikte çalınan cihazın içinde radyoaktif madde bulunduğunu, ancak şifreli olan bu cihazı eğitilmiş personelin dışında kimsenin açması ya da kullanmasının mümkün olmadığını ifade etti.


Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.