|

Provokatör gözaltında

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından provokatif açıklamaları ve ‘Gülen terörist değildir’ twitiyle bilinen Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Koray Çalışkan gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/07/2017 Salı
Güncelleme: 07:24 - 11/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Provokatör gözaltında
Provokatör gözaltında

FETÖ’nün akademik yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında Boğaziçi ve İstanbul Medeniyet üniversitelerinde görevli akademisyenlerin de yer aldığı 72 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. ByLock kullandıkları ve FETÖ imamlarıyla örgütsel faaliyet yürüttükleri iddia edilen şüphelilerin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenledi. Haklarında gözaltı kararı çıkarılanlar arasında Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli 19 profesör, Boğaziçi Üniversitesinde görevli 1 profesör ve doçentin de yer aldığı 8 kişinin bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınanlardan aralarında 16 profesör, 8 doçent, 6 yardımcı doçent, 6 araştırma görevlisi ile 3 idari personel Medeniyet Üniversitesinin, 1 profesör, 1 doçent, 1 öğretim görevlisi ve 5 idari personel de Boğaziçi Üniversitesinin kadrosunda yer alıyor.

GÜLEN’İN SAVUNUCUSU!

Listede en dikkat çeken isim ise Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinden Koray Çalışkan oldu. Çalışkan, 17-25 Aralık sürecinde örgütün propagandasını yapmaya başladı. Çalışkan’ın teröristbaşı Fetullah Gülen’in terörist olmadığı şeklinde sosyal medya kampanyaları gerçekleştirdiği ve “Gülen terörist değildir” dediği dikkat çekiyor.

#Prof. Dr. Koray Çalışkan
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#FETÖ
7 yıl önce