|

Profesör kaçamadı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında aranan eski Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Cerrah, Almanya'ya kaçamadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 19:43 - 21/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün hain darbe girişimi sonrasında hakkında yakalama kararı çıkarılan Prof. Cerrah'ı İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda Almanya'ya kaçmaya çalışırken gözaltına aldı. Cerrah sorgulanmak üzere emniyet binasına götürüldü. Polis Akademisi içindeki FETÖ yapılanmasında büyük rolü olduğu iddiasıyla 17 Aralık 2013'ten sonra emekliye sevk edilmişti.



TEPKİ ÇEKEN TWEETLER


Prof. Cerrah'ın, hain kalkışmanın ardından, “Darbe kalkışması başta iktidarın 'derin devleti' ve Ergenekon olmak üzere birden fazla aktörün ortak bir projesi gibi görünüyor”, “Herkesten fazla Erdoğan ve yozlaşmış siyasi iktidarın işine yarayan bu işin işin içinde bir 'İT' veya 'bİT' yeniği var gibi görünüyor” şeklinde tweetleri büyük tepki toplamıştı.



Bu arada, darbe soruşturması kapsamında Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK) açığa alınan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu da Yalova'da yakalandı. Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ise 400 personel


açığa alındı.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#İbrahim Cerrah
#Ergenekon
8 yıl önce