Reza Zarrab’ın ABD’ye gönderilmesini istediği Roysar Altın’a ait özel şifreli hard diskin, 1 yıllık süreçte 6 kez el değiştirdiği, Zarrab’ın finans müdürü Regaip Akol’un ifadesinde ortaya çıktı. Zarrab’tan abisi Muhammed Zarrab’a geçen ve defalarca el değiştiren hard disk, 22 Kasım’da ABD’ye ulaşmadan İstanbul Mali Şube’nin operasyonuyla polisin eline geçti.
ABD’deki 17-25 Aralık benzeri kumpas davasında, Reza Zarrab’ın anlaşmalı olarak tanık olmasının ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca başlatılan casusluk soruşturmasında yeni ayrıntılara ulaşıldı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Reza Zarrab’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Roysar Altın ile ilgili geçtiğimiz hafta ele geçirdiği özel şifreli hard diskin 6 kez el değiştirdiği ortaya çıktı.
Yeni Şafak, Reza Zarrab’ın finans müdürü Regaip Akol’un İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde 28 Kasım tarihinde verdiği ifadesine ulaştı. ‘FETÖ/PDY terör örgütü yöneticisi olmak, üyesi olmak ve örgüt
adına eylem ve faaliyette bulunmak’ iddiasıyla gözaltına alınan Akol, hard disk çarkının nasıl döndüğünü tek tek anlattı. ABD’deki Zarrab dosyasını alt üst edecek olan Roysar Altın ile Avrupalı şirketlerin ticari faaliyetlerinin bilgilerinin de bulunduğu hard disk, 6 kez el değiştirdikten sonra ABD’ye gönderilmeden 1 gün önce polis tarafından
ele geçirildi. İşte bu süreç, Reza Zarrab’ın ABD’ye gitmeden önce hard diski abisi Muhammed Zarrab’a teslim etmesiyle başladı.
Bir yılı aşkın süre boyunca hard diski saklayan Muhammed Zarrab’ın, Türkiye’den çıkmadan önce 2017 Ekim ayında hard diski Reza Zarrab’ın şirketteki odasına bıraktığı anlaşıldı. Kamuoyunda hard disk bilgisi henüz yokken, Kasım ayında Zarrab’ın ABD’deki davada 26 Ekim tarihinde tüm suçlamaları kabul ederek ‘anlaşmalı’ tanık olduğu açıklandı. Regaip Akol’un ifadesine göre, 17 Kasım’da Zarrab’ın avukatı Şems Al-Bazz, Zarrab’ın danışmanı Mustafa Hacısalimoğlu’nu aradı ve acil olarak hard diskin ABD’ye gönderilmesini istedi.
Hacısalimoğlu’nun, ABD’den gelen talimat sonrasında, kendisi aradığını söyleyen Regaip Akol, “hard diskten bilgim yok” dediğini aktarıyor. Süreç daha sonra şu şekilde işliyor; “Hard diskin Regaip Akol’da olmadığını anlayan Hacısalimoğlu, şirkette bilgi teknolojileri uzmanı olarak çalışan Mustafa Can Uyanık ile irtibat kuruyor. Uyanık, işten ayrılırken hard diski İnsan kaynakları müdürü Ali Özkan’a bıraktığını söylüyor. Bu bilgi Hacısalimoğlu tarafından Regaip Akol’a iletiliyor”.
19 Kasım gecesi şirkete giden Regaip Akol, hard diski Zarrab’ın odasında buluyor. Hemen Mustafa Hacısalimoğlu’nu arayarak haber veriyor. 20 Kasım’da ise Hacısalimoğlu şirkete gelerek hard diski teslim alıyor. Akol, hard diski Hacısalimoğlu’na tutanak ile teslim ettiğini ve fotoğraflarını çektiğini vurguluyor. Hacısalimoğlu ise bozuk olduğunu düşündüğü hard diski tamir ettireceğini ve içerisindeki verilerin kurtarılacağını belirtiyor. 22 Kasım’da ise Mustafa Hacısalimoğlu, Regaip Akol ve Sinem Arslan gözaltına alınıyor. ABD’ye gönderilmeye hazırlanan hard disk, Mustafa Hacısalimoğlu’nun evinden çıkıyor. Daha sonra adli kontrollü serbest bırakılan 3 şüpheli 2 Aralık’ta tekrar gözaltına alınıyor. Şu an şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürerken, şifreli olduğu ifade edilen hard diskin çözümü devam ediyor.