EDISYON:

Polis suçluları havadan avlayacak

Yeni Şafak
00:0029/09/2005, Perşembe
G: 5/06/2017, Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

29 helikopterlik filo kuran Emniyet Genel Müdürlüğü, uçak da satın alacak.Teşkilatta 40 pilot görev yapıyor.

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------
  • EVİN GÖKTAŞ / ANKARAPolis, ABD'de olduğu gibi suçluları havadan tespit ve takip ederek yakalayacak. 29 helikopterle hava gücünü arttıran Emniyet Teşkilatı'nın hedefi, her il emniyetine bir helikopter verebilmek. Emniyet Genel Müdürlüğü, çoğunluğu Puma, Sikorsky ve MD-600N tipinde toplam 29 helikopterlik filo kurdu. İstanbul, Ankara, Adana ve Diyarbakır polisince kullanılacak kamera sistemli helikopterler, başta terörle mücadele olmak üzere, organize suçlar, asayiş ve trafikle ilgili suçlara havadan müdahale amaçlı kullanılacak.
    Teşkilatta 40 pilot var
    Emniyet Genel Müdürlüğü, havacılık hizmetlerini daha etkin ve uluslararası standartlara göre yürütebilmek için son yıllarda personel eğitimine de ağırlık vermeye başladı. Bu nedenle meydan işletmesi ve temel itfaiye konularında 18, hava tahmini konularında da 31 personele kurs verildi. Ayrıca 2 uçak mühendisi, 1 makine mühendisi ve 1 de elektronik mühendisi teşkilatın kadrosuna alındı. 1981-1992 yılları arasında sadece 7 pilotu bulunan teşkilatta bugün 40 pilot görev yapıyor.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv

    Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

    Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.