|

Polis peşlerinde

Hain darbe kalkışmasının yaşandığı 15 Temmuz gecesi yaşanan görüntülere her gün bir yenisi ekleniyor. Nakkaştepe’de Boğaziçi Köprüsü bağlantısına inen pilot Kerime Kumaş’ın kullandığı helikopter, muhtemelen üst rütbeli bir kaç darbeciyi aldıktan sonra havalanıyor. Polis, firari bu kişilerin yakalanması için geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:58 - 31/07/2016 Pazar
Yeni Şafak
Pilot Kerime Kumaş’ın kullandığı askeri helikopter, Nakkaştepe’de bir grup darbeciyi işte böyle kaçırdı.
Pilot Kerime Kumaş’ın kullandığı askeri helikopter, Nakkaştepe’de bir grup darbeciyi işte böyle kaçırdı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain kalkışmasıyla ilgili yeni görüntüler çıktı. 15 Temmuz gecesi kameralara yansıyan en ilginç görüntülerden biri, İstanbul-Nakkaştepe'ye inen bir askeri helikoptere ait. Görüntülerde, darbe girişiminin başarısız olacağını anlayan bazı subayların nasıl kaçtığı saniye saniye kameralara yansıyor. Nakkaştepe'de Boğaziçi Köprüsü bağlantısındaki yola inen helikopter bir kaç kişiyi aldıktan sonra havalanıyor. Helikopteri kullanan kişi ise Vodafone Arena'ya darbeci askerleri indiren kadın savaş pilotu Kerime Kumaş. Kumaş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, polis, helikoptere binen 4 sivilin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Şüphelilerin, darbe kalkışmasının başarısız olduğunu anlayan üst rütbeli subaylar olduğu tahmin ediliyor. Güvenlik güçleri, bu kişilerin yakalanması için geniş çaplı bir operasyon başlattı.



HALKA ATEŞ AÇTILAR


Görüntüler sadece bundan ibaret değil. 15 Temuz gecesi baskın yapılan yerlerden biri de Borsa İstanbul'du. Görüntülerde darbeci askerler bir zırhlı aracın arkasında siper alarak TOMA'ya ateş açıyor. Açılan ateş sırasında polis memuru Mehmet Şevket Uzun şehit oldu. Kadıköy Acıbadem'deki Türk Telekom Müdürlüğü'ne girmeye çalışan darbeci askerler yoldan geçen servis araçlarına ateş açıyor.






Darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeki olaylar da kameralara yansıdı. Görüntülerde çelik yelekli polislerin yanı sıra vatandaşlar, darbecilere direniyor. Bu sırada darbeci askerler kalabalığa ateş açıyor. Yaralanan 2 kişi yere düşüyor. Hastaneye kaldırılan 1 polis 1 vatandaş şehit olmuştu.



PLASTİK DUBA KALKAN


Darbe girişimi sırasında en çok şehit verilen yerlerden biri olan Boğaziçi Köprüsü'nde yaşananlar da MOBESE kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan vatandaşlar, diğer vatandaşların yardımıyla uzaklaştırılıyor. Bu sırada bir vatandaş plastik trafik dubasını yaralı vatandaşlara kalkan yaparak korumaya çalışıyor.


#FETÖ
#15 Temmuz
8 yıl önce