|

PKK’nın marifeti

Başbakan Binali Yıldırım, Beşiktaş’taki iki bombalı saldırının terör örgütü PKK tarafından yapıldığını açıkladı. Olayla ilgili hem idari hem de adli soruşturma başlatıldığını söyleyen Yıldırım, "Terör çıkmaz bir sokaktır, terörle bir sonuç alınamaz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/12/2016 الإثنين
Güncelleme: 02:20 - 12/12/2016 الإثنين
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım törende şehit polisin kızını teselli etti.
Başbakan Binali Yıldırım törende şehit polisin kızını teselli etti.

Başbakan Yıldırım, saldırıda şehit olan polis memurları için İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından İstanbul ve Cerrahpaşa tıp fakülteleri ile Samatya'daki Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçti. Başbakan Yıldırım'ın, hastanede tedavi gören yaralılarla görüştüğü ve durumları hakkında bilgi aldığı öğrenildi.



MİLLET DERSLERİNİ VERECEK


Ziyaretin ardından Başbakan Yıldırım, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Yıldırım, saldırıyla ilgili son durumun sorulması üzerine, gece Beşiktaş'ta çevik kuvvete yönelik bombalı saldırıda polislerin ve sivil vatandaşların hayatını kaybettiğini ve çok sayıda da yaralının olduğunu anımsattı. Şu anda yaralıların tedavilerinin devam ettiğini belirten Yıldırım, olayla ilgili hem idari hem de adli soruşturma başladığını ve gözaltılar olduğunu kaydetti. Yıldırım, "Aziz Türk milleti, büyük bir millettir. 15 Temmuz'da nasıl alçak FETÖ'ye dersini verdiyse, PKK'sı, PYD'si, YPG'si, DHKP-C'sinin kökünü de kazıyacak irade ve vardır güç vardır" dedi.



TERÖRLE SONUÇ ALINAMAZ


Bir gazetecinin, “Saldırıyı yapan örgütün tespiti konusunda son bir gelişme var mı? PKK terör örgütü diyebilir miyiz artık?” sorusu üzerine de Yıldırım, “Bu konu tabii ki soruşturuluyor ama büyük bir ihtimalle, PKK terör örgütünün marifeti olduğuna hiçbir tereddüdümüz yok. Terör çıkmaz bir sokaktır, terörle bir yere varamazlar” cevabını verdi.










#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Beşiktaş
#Bombalı saldırı
٪d سنوات قبل