|

PKK’nın haraç timleri sokakta

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki kanlı darbe kalkışmasını fırsata çevirmeye çalışan terör örgütü PKK, Doğu ve Güneydoğu’da bu kez işadamlarını hedef aldı. Örgütün sokağa saldığı sözde vergi memurları, esnaftan silah zoruyla vergi adı altında haraç topluyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:01 - 28/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Hain kalkışmayı fırsat bilen terör örgütü PKK, Doğu ve Güneydoğu'da işadamlarının korkulu rüyası olmayı sürdürüyor. TBMM çatısı altındaki HDP darbeyi püskürten halkı IŞİD'çi ilan ederken işbirlikçisi terör örgütü PKK da ülkede yaşanan olağanüstü durumu fırsata çevirmeye çalışıyor. PKK'nın sözde vergi memurları, Güneydoğu esnafından silah zoruyla haraç topluyor. Doğu ve Güneydoğu'da darbenin ertesi gün sokaklara inen teröristler, “Bölgede artık Türkiye Cumhuriyeti yok. Vergileriniz örgüte ödenecek. Asayiş de bizden sorulacak” diye esnafa gözdağı verdi. PKK'lılar, özellikle 17 Temmuz'dan itibaren Van, Ağrı, Diyarbakır, Muş, Şırnak ve Hakkari başta olmak üzere tüm Güneydoğu bölgesinde kendilerini sözde vergi memurları gibi göstererek tahsilat yaptı.



HARAÇ İSTİYORLAR


Kürt kökenli Vanlı işadamı R. B, terör örgütünün, devletin maruz kaldığı darbe kalkışmasından yararlanmak istediğini belirterek, “PKK bizden yüklü miktarda haraç istiyor. Teröristler, 'artık burada devlet biziz. İstenilen rakamları vermeyenler ise sabah işyerlerini yanmış yağmalanmış bulabilir. Daha fazla direnenler ise dağa kaldırılıp mahkeme edilir, ya da infazına hükmedilir” diyerek tehditler savuruyor. Devletimiz meydanları bu terör çetesine terk etmemeli. Bizim için PKK'nın FETÖ'den farkı yok” diye konuştu.



OTORİTE ARTIK BİZİZ


Güneydoğu'da PKK imzalı sabotaj ve tehditlerinden bıktığını anlatan Muş esnafından A.C. de büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. A.C., “Devlet darbecilerle uğraşırken Güneydoğu'daki teröristleri ihmal etmemeli. Devletin varlığını tüm gücüyle hissetmek ve terör çetelerinin etkisizleştirilmesi tüm Güneydüğu halkının ortak beklentisidir. Allah FETÖ'ye de PKK'ya da fırsam vermesin” dedi. Hatırlanacağı gibi Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan Kürt kökenli vatandaşlarımızı, çözüm sürecinde de benzer bir kuşatma ile karşı karşıya kalmıştı.


#FETÖ
#PKK
#HDP
8 yıl önce