Askeri casusluk, tehdit, şantaj ve cinsel istismar ile suçlanan Adnan Oktar suç örgütünün, yapılanmadan ayrılan üyelerine sosyal paylaşım ağı Pinterest üzerinden kumpas kurduğu ortaya çıktı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Adnan Oktar suç örgütüne yönelik operasyonunda gözaltı sayısı 185’e yükseldi. Örgütün İsrail ve FETÖ bağlantıları ile birlikte finans yapılanmasının deşifre edilmesinin ardından, kumpas yöntemleri de deşifre oldu.
Askeri ve siyasi casusluk, tehdit, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması, özel hayatın gizliliğini ihlal ve cinsel istismar ile suçlanan Oktar ve adamlarının, örgütten ayrılan üyeleri kamuoyu önünde küçük düşürmek için internet üzerinden paylaşımlar yaptıkları anlaşıldı. Edinilen bilgilere göre, örgütün kumpas kurmak için Pinterest adlı sosyal paylaşım sitesini kullandığı belirlendi. Özellikle 2010 ile 2017 yılları arasında örgütten kaçmak isteyen herkes, Pinterest aracılığıyla karalandı. İsimleri fotoğrafları yayınlanan bu gençlerin tamamı terör örgütleri veya organize suç örgütleri ile ilişkili gibi gösterildi.
Fotoğrafların üzerinde “FETÖ bağlantılı, PKK işbirlikçisi, Uyuşturucu taciri” gibi ifadeler kullanılarak, örgütten ayrılan isimler hedef alındı. Adnan Oktar dosyasında mağdur sıfatıyla yer alan isimlerin çoğunun, sosyal medya kumpasına maruz kaldığı fotoğraflarda görülüyor. Öte yandan, bu fotoğrafların yine örgüt üyeleri tarafından video haline getirilerek, video paylaşım sitesi Youtube üzerinden ikinci kez paylaşıldığı da görüldü.
Adnan Oktar suç örgütünün içerisinde 13 yıl boyunca kalan ve dosyada mağdur sıfatıyla yer alan Ümit Kuruca’nın, sosyal medya sitelerinde farklı örgütlerle bağlantılı olarak fotoğrafları bulunuyor. Kuruca, örgütten ayılıp, Oktar ile ilgili bildiklerini kamuoyu önünde anlatmaya başlayınca, karalama kampanyalarının hızlandığı öğrenildi. Oktar ile ilgili tüm bildiklerini polise anlatan ve şikayetçilerden biri olan Ümit Kuruca ile ilgili internette “Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı aleyhinde faaliyet yapan FETÖ mensuplarıyla yakın temas içindedir” ifadeleri geçiyor.
Bir diğer mağdurlardan Yılmaz Kuraca ile ilgili ise “Uyuşturucu müptelası ve sabıkalı olan Yılmaz Kuruca, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen öncesinde bankadaki paralarını çekip, darbe girişimin başarıyla sonuçlanmasını beklemeye başlamıştır” sözlerinin yer aldığı görsellerin geçtiğimiz yıllar internete yüklendiği anlaşılıyor. Öfer İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ni sahibi Özkan Mamati'ye ize "terör örgütü ve mafya mensuplarıyla bağlantılı" "ruhsatsız silah taşıyor" *faili meçhul cinayetlere karıştı" suçlamarı yöneltilmiş. Adnan Oktar'dan şikayetçi olan Ceylan Özgül, FETÖ'cü ve istihbaratçı olarak gösterildi.
Adnan Oktar suç örgütünün bir dönem tanınmış isimlerinden olan Fırat Develioğlu, 2000 yılı Ocak ayında Oktar’ın tüm kirli ilişkilerini ve yapılan şantajı emniyette anlatmıştı. Bir süre hapis yatan Develioğlu, o ifadelerin ardından örgüt tarafından sosyal medyada karalanmaya başlandı. Adnan Oktar’ın karşısına geçtiği için hedef olan Develioğlu ile ilgili, sosyal paylaşım sitelerinde fuhuş çetesi kurduğu iddialarıyla görseller hazırlanmış.
Adnan Oktar’ın polisteki sorgusu sürüyor. Oktar’ın ilk ifadesinde, “Deli değilim. 60’a yakın ‘Akıl sağlığı yerindedir’ raporum var” dediği öğrenildi. Örgütten ayrılanları kendi aleyhlerine faaliyet gösteriyor gibi kabul ettiklerini 1999 yılında emniyetteki sorgusunda itiraf eden Adnan Oktar, ‘‘Örgütten ayrılanları rezil etmek gibi bir stratejimiz vardır. Bu nedenle geçmişte çocuklarını bizden ayıran aileler hakkında şantaj ve tehdit faaliyetlerinde bulunduk. Çocukları, kiralanan evlerde birlikte tutup, ailelerinden kopartırız. Hiçbiri benim talimatlarım dışına çıkmaz’’ demişti.
Adnan Oktar’ın Çengelköy’deki villasında dün kepçe ile kazı yapıldı. Polis, şantaj ve tehditle ayda 10 milyon dolara yakın para toplayan örgütün kayıp 200 milyon TL’sini aradı. Ancak yapılan aramalardan bir sonuç alınamadı. Villa son kez mühürlenirken, ekipler bölgeden ayrıldı.