|

Patates hatları aynı bayiden almışlar

MİT TIR'larının durdurulması talimatını veren ve olay yerine giden sivil imamlardan M.K ile irtibatlı olduğu tespit edilen Üsteğmen Hakan Ekici soruşturma kapsamında tutuklandı. Sivil imam M.K'nın kullandığı 'patates hattı', Adana Çukurova'daki bir bayiden aldığı, bu bayiden telefon alan isimler arasında soruşturma kapsamında tutuklu, şüpheli ve firar olan isimlerin de bulunduğu ortaya çıkarıldı. Üsteğmen Ekici'nin TIR'ların durdurulmasından önce eşi üzerinden sivil imam M.K ile görüştüğü tespit edildi.

Yeni Şafak
04:00 - 9/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:04 - 9/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
MİT TIR'larının durdurulması talimatını veren ve olay yerine giden sivil imamlardan M.K ile irtibatlı olduğu tespit edilen Üsteğmen Hakan Ekici soruşturma kapsamında tutuklandı.
MİT TIR'larının durdurulması talimatını veren ve olay yerine giden sivil imamlardan M.K ile irtibatlı olduğu tespit edilen Üsteğmen Hakan Ekici soruşturma kapsamında tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından yürütülen 19 Ocak 2014'te durdurulan MİT TIR'larıyla ilgili soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Üsteğmen Hakan Ekici'nin Jandarma görevlilerine TIR'ların durdurulma talimatını veren mahrem yapılanma içerisindeki sivil imamlardan M.K ile irtibatı tespit edildi. Savcılık sivil imam M.K'nın TIR'ların durdurulmasından hemen sonra olay yerine giden sivil isimlerden bir tanesi olduğunu belirledi. M.K'nın görüşmelerini başkalarının adına kayıtlı başkasının adına kayıtlı olan patates hatlarla gerçekleştirdiği tespit edilirken, K.Ç adına kayıtlı bir hattı kullandığı ortaya çıkarıldı.



ÜSTEĞMENİN EŞİYLE DE GÖRÜŞMÜŞ


TIR'ların durdurulması talimatını veren isimlerden bir tanesi olan M.K'nın kendi telefon numarası ve K.Ç adına kayıtlı telefon numarasının HTS incelemesi gerçekleştirildi. Bu incelemelerde şüphelinin telefonunun Kütahya Simav, Konya Ereğli, Kayseri Melikgazi, Adana Seyhan ilçelerinde yoğun sinyal verdiği belirlendi. Sivil imam M.K'nın bu iki telefon hattıyla TIR'ların durdurulmasından önce Üsteğmen Hakan Ekici'nin eşi ve M.U isimli askeri personelle görüştüğü tespit edildi.



HATLARI ÇUKUROVA'DAKİ BAYİDEN ALMIŞLAR


Savcılık yaptığı araştırmalarda M.K'nın kullandığı operasyonel hattın MİT TIR'ları soruşturmasında şüpheli, tutuklu ve firar durumda olan diğer şüphelilerin kullandığı hatların alındığı yer olan Adana Çukurova'daki bir bayiden aldığı ortaya çıkarıldı. TEM Daire Başkanlığı'na yapılan ihbar sonucu bir çöp konteynırı içerisinde bulunan zarfın içindeki isim listesinde şüpheli Üsteğmen Hakan Ekici'nin ismi ve kullandığı telefon numaraları ele geçirildi. Savcılık bunun üzerine MİT'le koordineli olarak yaptığı çalışmada Ekici'nin FETÖ'nün Jandarma kanadında yer alan üyelerinden bir tanesi olduğunu belirledi.



CASUSLUK VE DARBE TEŞEBBÜSÜ


Üsteğmen Ekici'nin savcılıktaki işlemlerinin ardından, 'Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme', 'Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme', 'Silahlı terör örgütüne üye olma, 'Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama', 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçları kapsamında tutuklamaya sevk edildi.



İNKAR ETTİ


Üsteğmen Hakan Ekici sevk edildiği İstanbul Nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği'nde yaptığı savunmada sivil imam M.K'yı tanımadığını söyledi. Sivil imamla telefon trafiği tespit edilen Ekici, ifadesinde görüşmediğini iddia etti. Ekici, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.





#MİT
#Suriye
#FETÖ
7 yıl önce