EDISYON:

Parayı gören susuyor

Yeni Şafak
04:004/02/2019, Pazartesi
G: 4/02/2019, Pazartesi
Yeni Şafak
Toplantıya Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan adayı Haydar Ali Yıldız, AK Parti İlçe Başkanı Harun Muş, MHP İlçe Başkanı Bayram Gölcük, sanatçılar, iş adamları ve STK temsilcileri katıldı.
Toplantıya Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan adayı Haydar Ali Yıldız, AK Parti İlçe Başkanı Harun Muş, MHP İlçe Başkanı Bayram Gölcük, sanatçılar, iş adamları ve STK temsilcileri katıldı.

Türkiye’nin politikaları sayesinde Suudi Arabistan’ın cinayeti itiraf ettiğini belirten Çavuşoğlu: Peki Kaşıkçı’nın cesedi nerede? Yerel işbirlikçiden bahsettiler. O kim, ismi ne? İnsan hakları dersi veren ülkeler olayın üstünü kapatmaya çalışıyor. Parayı gören batılı ülkeler susmaya başladı. İki yüzlü dünya.

Beyoğlu Buluşmaları’na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Her seçimin ülkenin kaderini belirlediğini kaydeden Çavuşoğlu, “Dış politikanın başarılı yürütülmesi için ülkenin istikrarı çok önemli. İçeride ne kadar güçlü olursak, dışarıda da o kadar güçlü oluruz” dedi. Dünyanın farklı noktalarındaki sorunlar ve fırsatlar üzerine kafa yorduklarını kaydeden Çavuşoğlu, Suriye’de terörle mücadele konusunda tedbirler alınırken diğer yandan da yeni anayasa hazırlanması ve kalıcı istikrar için çaba harcandığını söyledi.

ABD VE İSRAİL POLİTİKALARI ÇÖKTÜ

  • Avrupa Birliği ile ilişkileri tekrar canlandırmaya çalıştıklarını, Orta Doğu’da barış süreci ve Kudüs sorununu da yakından takip ettiklerini kaydeden Çavuşoğlu, şöyle konuştu: “Son 1,5 yılda attığımız adımlarla ABD ve İsrail’in politikalarının yanlış olduğunu tüm dünyaya tescil ettirdik. Fakat BM kararları yetmez. Ortak adımlar atarak bu davayı da yakından takip etmeyi sürdüreceğiz. Diğer taraftan Orta Doğu sorununun Körfez bölgesindeki gelişmelerle daha da değişik bir hale geldiğini görüyoruz. Maalesef Arap dünyasında farklı görüşlerden dolayı farklı politikalar izleniyor.”

KAŞIKÇI’NIN CESEDİ NEREDE

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesi olayına değinen Çavuşoğlu, “Suudi Arabistan’ın ilk yaptığı açıklamaların ucuz taktik olduğunu gördük. Politikalarımız sayesinde cinayeti itiraf ettiler. Fakat ceset nerede? En son yerel işbirlikçiden bahsettiler. Peki o kim, ismi ne? Kim öldürdü, nasıl öldürdü? Bunları biliyoruz. İnsan hakları dersi vermeye çalışan ülkeler olayın üstünü kapatmaya çalışıyor. Parayı gören batılı ülkeler susmaya başladı. Çünkü ha bire anlaşmalar imzalıyor, silah satıyorlar. Maalesef iki yüzlü dünya” diye konuştu.

VENEZUELA’YA DIŞ MÜDAHALE VAR

Venezuela’daki gelişmeleri de yorumlayan Çavuşoğlu, ülkenin petrol, gaz, altın ve yeraltı kaynakları açısında dünyanın en zengin devletleri arasında yer aldığını söyledi. Venezuela yönetiminin ABD ile diyaloğa ön şartsız hazır olduğunu söylemesine rağmen ülkedeki karışıklıkların körüklendiğini belirten Çavuşoğlu, “Hani demokrasiye inanıyordunuz?” diye sordu. “Hangi görüşten, hangi inançtan olursak olalım bu ülke, bu şehir hepimizin. Ülkemize ve şehirlerimize sahip çıkalım” diyen Çavuşoğlu’nun konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

  • Irak’a 5 milyar dolar kredi
  • Irak’taki gelişmeleri de yorumlayan Mevlüt Çavuşoğlu, şöyle konuştu: “Irak’ta hükümet kuruldu ama henüz işin başındalar. Kapsayıcı bir hükümet ve ülkenin yeniden inşası en öncelikli konu. Türkiye olarak Irak’a en büyük taahhütte biz bulunduk. 5 milyar dolar kredi vereceğiz. Bu krediden iş adamlarımız istifade edecek. Önümüzdeki günlerde hem Bağdat hem Erbil’e ziyarette bulunacağım. Cumhurbaşkanımızın seçimlerden sonra Irak’a yapacağı ziyaretin de hazırlıklarını yapmış olacağız. Irak’ta halen terör tehdidi var. Bu sorunların çözümü için de uğraşıyoruz.”
#Suudi Arabistan
#​Mevlüt Çavuşoğlu
#Cemal Kaşıkçı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.