|

Parayı dövize yatırmışlar

FETÖ’nün Ankara, Bursa ve Niğde’deki gaybubet evlerinde 53 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerdeki aramalarda sahte kimliklerin yanı sıra yüklü miktarda döviz ele geçti. FETÖ’cülerin düşük kuru fırsat bilerek parayı dövize yatırdığı üzerinde duruluyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:31 - 2/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Ankara’da 30 adrese düzenlenen eşzamanlı baskınlarda 30 kişi gözaltına alındı.
Ankara’da 30 adrese düzenlenen eşzamanlı baskınlarda 30 kişi gözaltına alındı.

FETÖ’nün gizlenmek için kullandığı “gaybubet evlerine” yönelik operasyonlar sürüyor. Ankara, Bursa ve Niğde’deki baskınlarda 53 kişi yakalandı. Bursa’da 10 adrese yapılan baskında firari 14 şüpheli gözaltına alındı. Bunlar arasında örgütün sözde “polis imamı” ile Ankara’daki hukuk mezunu öğrencileri hakim ve savcılığa hazırladıkları öne sürülen şüphelilerin de bulunduğu öğrenildi. Niğde’deki operasyonda ise 9 kişi yakalandı.


PET ŞİŞEDE OKUNMUŞ SU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 30 adrese polis eş zamanlı baskın yaptı. Haklarında gözaltı kararı olan 43 şüpheliden 30’u gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında “mahrem imamlar” ile “talebe ve bölge sorumlularının” da bulunduğu öğrenildi. Ayrıca “telkin suyu” adı altında hazırlanmış pet şişeler içinde çok sayıda “okunmuş su” ele geçirildi. Özellikle üniversite sınavı yaklaşırken bu suların kendilerine itaat eden öğrencilere verildiği belirtildi.

DÖVİZ FIRSATÇILIĞI

Adreslerde yapılan aramalarda sahte kimlikler, örgütsel dijital malzeme ve yüklü miktarda döviz ele geçirildi. Yakalanan dövizle ilgili olarak FETÖ’cülerin, kurun düşmesini fırsat bilerek bilinçli olarak Dolar ve Euro aldıkları değerlendirildi.


Firarilerin soluğu kesildi

Ankara Emniyet Müdürlüğünce tutuklu ve firari FETÖ’cülere yardım ettiği belirlenen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. 6 ildeki eş zamanlı baskınlarda aranan 23 zanlıdan 21’i yakalandı. Parayı gönderen üçüncü bir kişi olduğu, bu kişinin transferi başka biri üzerinden yapması yöntemiyle örgütün işlemleri karmaşık hale getirmeyi ve mensuplarının takipten kurtulmasını hedeflediği saptandı

#FETÖ
#Ankara
#Operasyon
6 yıl önce