|

Paralele usulsüz ruhsat baskını

Manisa’daki FETÖ/PDY operasyonunda, “Manisa Belediyesinin İmar İşleri Müdürlüğü'ne sızarak inşaatlara usulsüz ruhsat verdikleri, karşılığında himmet adı altında para alarak örgüte finansman sağladıkları” iddialarıyla 19 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 02:21 - 3/02/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında, örgüte finansman desteği sağlanması konusunda elde edilen bilgi ve belgeler üzerine Manisa, Denizli, İzmir ve İstanbul illerinde 21 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik İşleri Daire Başkanı T.T, eski Manisa Belediyesi İmar İşleri Müdürü H.P, memurlar K.B, Y.Y, M.M. İ.S, mühendis Y.T. ile T.G, A.A, A.F.Y, T.K, B.K, Y.T. ve Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı M.Ç. ile müteahhit M.D'yi gözaltına aldı.



ÖRGÜTE FİNANSMAN SAĞLADILAR


Hakkında yakalama kararı bulanan 2 kişinin aranmasına ise devam ediliyor. Şüphelilerin, “Manisa Belediyesi'nin İmar İşleri Müdürlüğü'ne sızarak inşaatlara usulsüz şekilde ruhsat verdikleri, karşılığında himmet, burs, kurban adı altında para alarak örgüte finansman sağladıkları” iddia ediliyor.



Yurtlarda arama


Siirt'te “Paralel Devlet Yapılanması”na yakınlığıyla bilinen bazı yurt ve eğitim-öğretim kurumlarına yönelik operasyon düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince kent merkezinde bulunan “Paralel Devlet Yapılanması”na yakın olduğu bilinen yurt ve eğitim-öğretim kurumlarına, vergi kaçırıldığı iddiası ve diğer bazı hususlarla ilgili eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Binalarda arama yapıldı.


#Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı
#Fetullahçı Terör Örgütü
#Paralel Devlet Yapılanması
8 yıl önce