|

Paralel örgüt tescillendi

Erzincan’daki kumpas davasının gizli tanıkları ile ilgili açılan davada, FETÖ ile ilgili olarak ilk mahkeme kararı verildi. Hukukçular, bu kararın Fethullah Gülen'in iadesini kolaylaştıracağını belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/06/2016 Salı
Güncelleme: 22:27 - 20/06/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK), PKK ve PYD gibi terör örgütü sayılması için karar alınan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili ilk mahkeme kararı çıktı. 2009 yılında “İrtica ile Mücadele Eylem Planı”nı uygulamaya koydukları iddiasıyla dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı olan CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ve eski 3. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan “Ergenekon” davasında, gizli tanık olarak ifade verenler hakkındaki davada karar çıktı.Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi'de geçen hafta görülen kararın gerekçesi açıklandı. Mahkeme, 'Munzur' kod adlı gizli tanık Serkan Zirek'i, “FETÖ'ye ye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, yalan tanıklık ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından 20 yıl, diğer gizli tanık Ahmet Koç'u da “FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek ve yalancı tanıklık” suçlarından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Hukukçular, Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararın FETÖ yapılanması ile ilgili ilk karar olması nedeniyle büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor.



Gülen'in iadesi kolaylaşır


MGK kararının ardından Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla FETÖ'nün tescillenmesinin ABD'de bulunan Fethullah Gülen'in iadesi yolunda Türkiye'nin elini güçlendireceğine dikkat çekiliyor. Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararın da iade dosyasına eklenmesi bekleniyor. Adalet Bakanlığı'nın Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin olarak hazırlıklarını son aşamaya getirdiği belirtiliyor. Bakanlık, Başsavcılıklardan gelen Gülen'in iade edilmesine ilişkin talepleri ABD'ye önümüzdeki günlerde iletmesi bekleniyor.





#Kumpas davası
#FETÖ
#Fethullah Gülen
8 yıl önce