|

Paralel ajanstan Arapça iftiralar

Paralel örgütün yayın organı Cihan Haber Ajansı, Arapça servis ettiği yalan fetva haberiyle Diyanet İşleri Başkanlığı'nı hedef almayı sürdürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/01/2016 Cuma
Güncelleme: 02:20 - 15/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in, İran ve Suudi Arabistan ziyaretlerinde İslam dünyasına birlik çağrısı yapmasından rahatsız olan Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Diyanet'i yıpratma girişimi devam ediyor. Paralel örgüt, “Diyanet'ten skandal fetva; Öz kızına şehvetle bakmak haram değil” yalan haberiyle yıpratma politikasını sürdürüyor. Paralel örgütün yayın organı Cihan Haber Ajansı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş'in 8 Ocak'ta yaptığı 'Diyanet'in böyle bir fetvası yok' açıklamasını görmezden geldi. Paralel Ajans, 9 Ocak'ta bu yalan haberi Arapça servis ederek, Diyanet'i karalama kampanyasını sürdürdü.



APAÇIK BİR SAPKINLIK


Fetvanın yalan olduğunun kanıtlanmasının ardından bir gerçek daha gün yüzüne çıktı. Din İşleri Yüksek Kurulu, 23 Mart 2015'te “Babanın kendi kızına cinsel tacizinin hükmü nedir” şeklindeki soruya, “Dinimizce haram kılınmıştır. Bu tür tür çirkin eylemlerde bulunmak apaçık bir sapkınlık ve aynı zamanda patolojik bir durumdur” şeklinde yanıt vermişti.



#Diyanet İşleri
#Mehmet Görmez
#Cihan Haber Ajansı
#fetö
8 yıl önce