|

Papazlara narkotik operasyonu

Yusuf Gülbakan
00:00 - 16/06/2011 Perşembe
Güncelleme: 23:59 - 15/06/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Papazlara narkotik operasyonu
Papazlara narkotik operasyonu

İstanbul polisince düzenlenen 2 ayrı uyuşturucu operasyonunda 18 kilo kokain ele geçirilirken gözaltına alınan zanlılardan Nijerya asıllı iki kişinin kilisede çalıştığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan zanlılardan Higinus C.'nin Brezilya'da bir kilisede papaz olarak çalıştığı, Madalina J.'nin de aynı kilisede görevli olduğu ve zanlıların 4 bin dolar karşılığında kuryelik yaptığı öğrenildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği ilk operasyonda Nijerya asıllı Madalina J. gözaltına alındı. Madalina J'nin çantasından şüphelenen polis yaptığı aramada çok sayıda kot pantolonun arasına şeritler halinde gizlenmiş, 2 kilo 150 gram kokain olduğunu tespit etti. Çantası aranan kadın gözaltına alınarak emniyette sorgulandı. Kadının sorgusunda Brezilya'da bir kilisede çalıştığını söyleyen zanlının 4 bin dolar karşılığında kuryelik yaptığını söylediği öğrenildi.

BERABER ÇALIŞIYORLARMIŞ

Polisin yaptığı ikinci operasyon bir hafta sonra gerçekleşti. Türkiye aktarmalı Nijerya'ya giden Hiğinus C. gözaltına alınarak valizinde arama yapıldı. Nevresim takımları ve gömlekler arasına saklanmış kokainlere polis arafından el kondu. Ele geçirilen kokainin 15 kilo 800 gram ağırlığında olduğu belirlendi. Sorgulanan şüpheli Higinus C'nin Brezilya'nın Sao Poulo şehrindeki bir kilisede papaz olduğunu söylediği belirtildi. 4 bin dolar karşılında kuryelik yaptığını söyleyen zanlının Madalina J. ile aynı kilisede çalıştıkları ve birbirlerini tanıdıkları belirtildi. Zanlılar sevkedildikleri Bakırköy Adliyesi'nde tutuklandı.



13 yıl önce