Palaz’la aynı dosyadan

Yeni Şafak
Osman Özgan
04:0015/04/2015, Çarşamba
G: 15/04/2015, Çarşamba
Yeni Şafak

Birçok paralel yapı mensubunun sahte diplomalar sunarak TÜBİTAK'ta işe girmesine ilişkin yürütülen soruşturmada sürpriz bir gelişme yaşandı.

Eski başkan yardımcısı ve eski BİLGEM Müdürü Hasan Palaz'ın tutuklandığı soruşturmada, eski TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak da gözaltına alındı. Geçtiğimiz günlerde TÜBİTAK Başkanlığı görevini bıraktığını açıklayan Altunbaşak'ın, 'görevini kötüye kullandığı' iddia ediliyor. Ankara Emniyeti TEM Bürosu ekipleri Altunbaşak ile birlikte onun eski özel kalem müdürü Eren Yazıcıoğlu ile TÜBİTAK bünyesindeki Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü'nün başındaki isim Prof. Osman Kulak'ı da gözaltına aldı. İsmi yakalama listesinde bulunan Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Murat Aydın ise yurtdışında bulunduğu için gözaltına alınamadı. Altunbaşak, sorgusunun ardından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme ise adli kontrole gerek görmeyerek Altunbaşak'ı serbest bıraktı.



Alım sürmüş


'Görevi kötüye kullanmak ve evrakta sahtecilik' iddialarıyla yapılan operasyon kapsamında şüphelilerin 17-25 Aralık'tan sonra göreve başlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın imzasıyla TÜBİTAK'a gönderilen 31 Aralık 2013 tarihli genelgesine rağmen paralel yapıyla bağlantılı 145 kişiyi işe aldıkları öne sürüldü. Şüphelilerin, o tarihte iki ay içinde 3 bin ile 5 bin TL arasında değişen maaşlarla işe aldıkları kişileri genelge tarihinden önce işe başlamış gibi göstererek sözleşme imzalattıkları öğrenildi.



#Hasan Palaz
#bilgem
#Osman Kulak
#Ankara Emniyeti

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.