Paketlenme korkusu

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:007/06/2018, Perşembe
G: 7/06/2018, Perşembe
Yeni Şafak
Yunan makamları alarma geçti.
Yunan makamları alarma geçti.

Yunanistan, serbest bıraktığı FETÖ’cülerin yakalanıp Türkiye’ye getirilmesi korkusu yaşıyor. Bekir Bozdağ’ın “Onları paketleyip Türkiye’ye getirmek bizim vazifemiz” sözleri üzerine Yunan makamları alarma geçti. Darbecilerin tutulduğu evdeki güvenlik tedbirleri artırıldı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan’a kaçan 8 FETÖ’cü asker, Yunan yargısı tarafından tek tek tahliye edildi. Alınan skandal kararların ardından, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın Yunanistan yargısı tarafından serbest bırakılan 8 FETÖ’cü askerle ilgili olarak “Onları bulmak ve paketleyip Türkiye’ye getirmek bizim vazifemizdir. Nereye giderlerse gitsinler” sözleri, Yunanistan’ı alarma geçirdi.

YUNAN MAKAMLARI TEDİRGİN

Darbeci askerler, Yunanistan Mülteci Komisyonu tarafından sığınma hakkının tanınmasına yönelik resmi belgelerin verilmesini bekliyor. 8 FETÖ’cü bu sürede Atina dışındaki gizli müstakil tek katlı iki değişik evde polis koruması altında tutuluyor. Yunan makamları serbest bırakılan darbecilerin güvenliklerinin sağlanması ile ilgili bir dizi kararlar aldı. Yüksek düzeyli siyasilerin emniyet teşkilatı birimleriyle düzenlediği toplantılarda alınan önlemler şöye açıklandı:

İŞTE ALINAN TEDBİRLER

*Güvenliği sağlamak üzere tutuldukları evin içi ve dışına hareketliliği izleyebilmek için kamera sistemi yerleştirilmesi.

* Olası saldırı operasyonunu önceden tespit etmek ve önlemek üzere elektronik ortamda şüpheli haberleşme iletişim ağı kurulması.

* 90 polisle vardiyalar halinde evin 24 saat korunması.

* Yunan Gizli Servisi tarafından çevrede hareketliliğin takibi ve bilgi toplanması.

* Özel Kuvvetlere ait 10 kişilik keskin nişancı ekibi tarafından çevredeki noktaların korunması.

* Antiterör Birimi’ne ait 10 kişilik ekibin sürekli evin içi ve dışında bulundurulması.

* Atina Emniyet Teşkilatı Birimi’ne ait 10 sivil polis tarafından evin etrafında hareketliliğin sürekli kontrol edilmesi.

* İki takım 8 motorize polis ekibi devriyesi.

* 25 kişilik Çevik Kuvvet Ekibinin iki ayrı grup halinde evin uzak bölgelerinde nöbet tutması.


Asker imamı kıskıvrak

FETÖ kapsamında aranan ve firari durumda olan örgütün sözde asker imamı yakalandı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca örgütün "asker imamı" olduğu, bilgi işlem işlerini yürüttüğü iddiasıyla hakkında gözaltı kararı verilen mühendis Kemal Zorludemir, yurt dışına kaçmak isterken "Osman Tulpar" adına düzenlenmiş sahte kimlikle Edirne'de gözaltına alındı. Kayseri'ye getirilen ve örgüt içinde "Orhan" adını kullandığı tespit edilen Kemal Zorludemir, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zorludemir’in yakalanmamak için bıyık bıraktığı ve saçını boyattığı ortaya çıktı.

#FETÖ
#Yunanistan
#KemalZorludemir

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.