
CHP lideri Özgür Özel, Maltepe'deki mitinge 2.2 milyon kişinin katıldığını ileri sürmüştü. Ancak Özel'in bu yalanı Emniyet Müdürlüğü'nün paylaştığı rakamlarla kısa sürede çürüdü. Emniyet, CHP'nin mitingine 150 bin kişinin katıldığını belirterek, geçmişte yapılan mitinglerde ne kadar katılım sağlandığına dair örneklere de yer verdi.
Programda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Maltepe Sahili Etkinlik Alanı'ndaki mitinge 2.2 milyon kişinin katıldığını ileri sürdü.
Mitinge 150 bin kişi katıldı
Ancak Özel'in bu yalanı kısa sürede çürüdü.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada mitinge 150 bin kişinin katıldığı ifade edildi.
En fazla 450 bin kişi sığabiliyor
Ayrıca, Maltepe Sahili Etkinlik Alanı, 30 bini beton zemin; 60 bini de yeşil alan olmak üzere toplamda 90 bin metrekare alana sahip.
Bu bilgilerden yola çıkılarak yapılan hesapta alana, çok sıkışık durumda kişi başına 0,2 metrekare alan düştüğü varsayılarak en fazla 450 bin; çok seyrek durumda kişi başına 1 metrekare alan düştüğü varsayılarak en fazla 90 bin kişi sığacağı sonucu ortaya çıkıyor.
Öte yandan geçmiş yıllarda yapılan mitinglere de bakıldığında CHP'nin söz konusu alandaki en yüksek katılımlı mitinginin 2018 yılındaki seçim mitingi olduğu da kayıtlarda yer alıyor.

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

CEHAPE yi böyle yakalamışken hemen seçim yapıp reis bunları darmadağın eder. Hemen seçime gidelim müslüman kardeşlerim. Amin inşallah..

Her söylediği yalan. Konuştuğu Her kelime asılsız çalanı korumak demokrasi korumak olmuş ancak aptallar kendi ürettiği malları boykot eder. Tok Türkiye de uretimiyordu hani İtalyan dı onu neden boykot ediyoruz. Saniye başı yalan söylüyorsun

Hadi diyelim bunlar yalan söylüyor, tamam, e malum kişiler de söylemiyor mu, hem de alasını? Burada sıkıntı demokrasiyi korumak, bir partiyi değil. parti gider gelir, önemli olan istediğini başa getirebilme hakkını sürdürmek

CHP nin başına geçmiş en zayıf, en basiretsiz adam.. Bağırıp çağırmayı marifet sayıyor.. :(

rakamlar ile oynamayı çok seviyorlar,hırsızlık karakterlerinden kaynaklanan bir durum olsa gerek.

işleri bu yalan dolan hırsızlık

Dünyadaki yalan söylemek, yalanı savunmak ve yalancıyı sevmek ve savunmak eğer sayılsaydı, çoğunu yahudilerle bunlar alırdı. Kaptırmazlardı başkasına!

bu kadar gürültüyü çıkaranların topu bu kadar işte bunların hepsini...

adamlar algi olusturmakta o kadar mahirlerki pireyi deve,deveyide pire gosterebiliyorlar.bu suna benziyor.birinin,aslı yok yaylasinda yuz koyunum var demeye.

Hem hırsızlar, hem sahtekar, hem de yalancılar

Miting meydanı 90.000 metrekare.1 metrekare ye 4 kişi desek bile toplam 360.000 kişi eder.Toplamkapasiteden bile az insan katılmış mitinge.Ama bunlar milleti kör,alemi sersem zannediyorlar.Google denen bir teknoloji ve uydu sistemleri var artık.Hırsıza destek verirken kullandıkları şarkı bile kendilerini anlatıyor.İyice uçtular,ne içiyorlar anlamak zor.

bunlardan ne zaman doğrucu çıkacak hep yalan hep yalan

bu kadar bile çok fazla

50 milyon kişi de katılsa, açık oy gizli sayım da yapsalar geçen seçimdeki yakışıksız tavrından dolayı ne chpye ne chpyle yol yürüyene oy moy yok benden. Boş algı oyunları.

yazik bu memleket bunu hak etmiyor dünya da hırsız i savunmak için yürüyen baş ka bir millet yok bakin geçen hafta fransada bir belediye baskani bir şirket sahibinden hediye aldı diye görevden alındı

buna yine hırsızları savunanlar inanıyor tabi

yersen :))

Bu oranı (2.2 milyona 150 bin) meşhur 15 milyona uyarlayın. Tabii orada bir de bir kişinin isterse 10-20 kez oy kullanabilmesi vardı

Özel olmayan şahıs, bırak şu yalanları! Git eczanede ağrı kesici sat! Alayın yalan. Çapsız herif!

Buna mı takildiniz bunlarin hayatı yalan dolan sahtekarlık

Bunlar konuştuklarının yalan, yediklerinin haram olmasına çok özen gösteriyorlar...

yalan talan zarar baska bisi yok

Şimdi bu yalancı adam kazara bu ülkeye cumhurbaşkanı olsa ne oluringiliz mandasına sığınan,isyanbul'u talan eden bu ülkeye ne yapmaz?

150 bin yunan toğumu

CAHP' olunca herşeyi yalan dolan üzeri kurulmuştur,bunların geçmişide kirli şimdiki halleride bu kitle ne yerli ne milli bunlar Yunan ermeni İngiliz Yahudiden olan tohumlar bunları deşifre olması yahudi yasası 5816'ya bakar bu pislik yasa kalkarsa bunların tohumları ataları KAMALIN kim olduğu kimlerden olduğu, İslam alemine Osmanlıya müslüman Türkler alemine arap âlemine neler yaptığı bir bir meydana çıkar

Sahtekarlar

Ulan iki milyon iki yüz bin kişi nerdeee, yüz elli bin kişi nerde? El insaff. Allah'ım yalancılara, mübalağacılara, tağşişcilere, spekülatörlere, manuplatörlere, riyakârlara, emanete hıyanet edenlere, MÜNAFIKLARA fırsat verme, aamiinn!

Turpun büyüğü bu adi

Türkiye'de Bütün Kötülüklerin Anası CHP dir

Her şeyleri yalan, talan, zarar ziyan