Öz'e FETÖ üyeliğinden tutuklama

Yeni Şafak
Mustafa Sait Özkan
04:0016/08/2016, Salı
G: 16/08/2016, Salı
Yeni Şafak

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan dönemin Trabzon Jandarma Komutanı Albay Ali Öz’ün de aralarında bulunduğu 4 kişi, ‘’FETÖ/ PDY'ye üye olma" suçlamasıyla tutuklandı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastına ilişkin dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu 4 şüpheli tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen Dink cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan, cinayet döneminde Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Öz, istihbarat görevlisi astsubay Veysel Şahin ve Önder Aras Trabzon Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Tefik Cantürk, İstanbul İl Jandarma Komutanlığında görevli astsubay Ecevit Emir ve uzman jandarma Osman Kırçalı ile sivil Adem Sarıgöl, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Savcıya ifade veren şüpheliler, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği ise Ali Öz ile Veysel Şahin, Ecevit Emir ve Adem Sarıgöl'ün "FETÖ/ PDY'ye üye olma" suçundan tutuklanmasına karar verdi.



10 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI


Diğer şüphelilerden Tefik Cantürk yurtdışına çıkış yasağı konularak, Önder Aras ve Osman Kırçalı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de Şişli'de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında daha önce İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şubesinde görevli astsubay Abdullah Dinç, eski uzman çavuş Yavuz Bozca ve Trabzon İl Jandarma İstihbarat Şubesinde görevli Ergün Yorulmaz ile jandarma astsubay Emre Cingöz, Volkan Şahin, Şeref Ateş, Okan Şimşek, Hüseyin Yılmaz, Gazi Günay ve Albay Ali Barış Sevindik'in “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, “FETÖ/ PDY'ye üye olma” ve “kasten adam öldürme suçuna iştirak etme” suçlarından tutuklanmıştı.



ODAMDA KONUŞALIM


Diğer 10 şüpheli, “yurt dışına çıkış yasağı” ve kontrol tedbirleri uygulanması şartıyla serbest bırakılmıştı. Dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şube görevlisi Astsubay Hüseyin Yılmaz, Hrant Dink'in öldürüleceği bilgisinin Albay Ali Öz ve Yüzbaşı Metin Yıldız'a verildiğini söylemişti. Astsubay Yılmaz, Albay Ali Öz'ün bu bilgiyi 'Tamam bunu odamda konuşalım' diyerek konuyu kapattığını ifade etmişti.


#Agos Gazetesi
#Hrant Dink cinayeti
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.