|

Örgütün mahrem hakimi gözaltında

Ankesör soruşturmasına takılan FETÖ’cü astsubay Semih Yılmaz’ın, fotoğraflarından “mahrem abimdi” diyerek teşhis ettiği hakim Mehmet Ali Ç. gözaltına alındı. Semih Yılmaz, HSK tarafından görevden uzaklaştırılan Ç.’nin askeri okulda kendisiyle ilgilendiğini belirtmişti.

Osman Özgan
04:00 - 28/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 03:29 - 28/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ankesör soruşturması kapsamında hakkında FETÖ’den dava açılan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli eski astsubay Semih Yılmaz, itirafçı olarak örgüt içerisinde kendisinden sorumlu kişileri deşifre etmişti. 13 Aralık’ta gözaltına alınan Yılmaz’ın, fotoğraflarından “İbrahim” kod adıyla deşifre ettiği kişinin ise Ankara 30. Ağır Ceza Mahkemesinde üye hakim olarak görev yapan Mehmet Ali Ç. olduğu belirlenmişti.

Savcılık, söz konusu itiraf üzerine Mehmet Ali Ç. hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) suç duyurusunda bulundu. Mehmet Ali Ç., HSK müfettişlerinin yaptığı inceleme sonucunda 2. Daire’nin kararıyla geçtiğimiz pazartesi açığa alındı.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

HSK 2. Daire’nin bu kararı üzerine savcılık da düğmeye bastı. Ankara Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında hakim Mehmet Ali Ç. önceki gün gözaltına alındı. Şüpheli Ç.’nin Nizip Hakimi olarak görev yaparken Ekim 2018 yılında çıkarılan kararname ile Ankara Hakimliği görevine getirildiği öğrenildi.

BYLOCK’TAN ÇIKAN HAKİM DE GÖZALTINDA

Adı ByLock yazışmalarında geçen Yargıtay Tetkik Hakimi Atilla Ö. de gözaltına alındığı ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, FETÖ’den ihraç edilen eski hakim Ali Çetin’in ByLock içerikleri üzerinde yapılan analiz çalışması sırasında Atilla Ö.’nün isminin yazışmalarında geçtiği anlaşıldı. Bunun üzerine HSK 2. Dairesi’nin, Mehmet Ali Ç. ile birlikte görevden uzaklaştırdığı Atilla Ö. de gözaltına alındı.

#FETÖ
#Ankesör
#Semih Yılmaz
#Mehmet Ali Ç
5 yıl önce