Örgütü anlattı serbest kaldı

Yeni Şafak
Osman Özgan
04:0013/11/2017, Pazartesi
G: 13/11/2017, Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ itirafçılarını ilgilendiren önemli bir karara imza attı. 2010 KPSS hırsızlığından yargılanan sanık M.Y., FETÖ’nün soruları kendisine verdiğini itiraf edince cezasında indirim yapıldı. Mahkeme, normalde 7 yıl 6 ay ceza alması gereken sanığı, 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ itirafçılarını ilgilendiren önemli bir karara imza atarak sanığın cezasında indirim yaptı. FETÖ’nün en büyük soru hırsızlığı olarak bilinen 2010 KPSS sorularının örgüt üyelerine dağıtılmasıyla ilgili M.Y., Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 23 Mart 2015 tarihinde gözaltına alındı ve tutuklandı. 2010 KPSS’de Eğitim Bilimleri’ndeki 120 sorunun 119’una doğru yanıt veren şüpheli M.Y. hakkında, “Terör örgütüne üye olma, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik” suçlarından dava açıldı.

HIRSIZLIĞI ANLATTI

İlk ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen M.Y. daha sonra etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek itirafçı oldu. M.Y., 2010 KPSS sorularının kendisine sınavdan bir hafta önce CD içerisinde getirildiğini anlattı. M.Y., “Eğitim Bilimleri ile Genel Yetenek ve Genel Kültür sorularının tamamı vardı. Eğitim Bilimlerinin cevap anahtarının tamamı, Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavının cevap anahtarının bir kısmı bana verildi. 2011 yılında da yine KPSS soruları FETÖ tarafından ele geçirilerek mensuplarına dağıtıldı. 2009 yılında da cevap anahtarı olmaksızın sorular bana verilmişti” dedi. Örgütün kripto haberleşme programı ByLock’u kullandığı belirlenen M.Y., emniyet mahrem yapılanmada görev alan birçok FETÖ mensubunun da ismini deşifre etti. M.Y. MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili örgüt tarafından yapılan toplantılara ilişkin de bilgiler verdi.

CEZASI ERTELENDİ

Kararını 24 Ekim’de açıklayan mahkeme, normalde “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7 yıl 6 hapis cezası alması gereken M.Y.’ye, samimi itiraflarda bulunduğu gerekçesiyle 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, cezayı erteledi. Sanığın hakkında dava açıldıktan sonra etkin pişmanlık gösterdiği ve ayrıntılı bilgi verdiği belirtilen kararda, “Gerek FETÖ’nün mahrem imamlarından gerekse emniyet yapılanmasındaki örgüt mensuplarından çok sayıda kişiyi teşhis ederek örgütün yapısı ve örgüt faaliyetinde işlenen suçlarla ilgili ayrıntılı bilgi verdiği anlaşılmaktadır. Etkin pişmanlık nazara alındığında cezasından indirime gitmek gerekmiştir” denildi.

#FETÖ
#15 Temmuz

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.