|

Ordu taze kana sahip olacak

Yüksek Askeri Şura’nın 1 hafta öne çekilebileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TSK’da yeni yapılanma kısa sürede gerçekleşecek. Ordu taze kana sahip olacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 23:59 - 21/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan FETÖ'cü darbe girişimi ile sarsılan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en kısa sürede yeniden yapılanacağını söyledi. Reuters'a konuşan Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı satır başları ile şunları kaydetti:



MİT VE G.KURMAY'A ULAŞAMADIM


Marmaris'te ailemle beraberdik. Saat 4-4,5 civarında eniştemden bir telefon aldım. Eniştem, 'İstanbul'da bazı sıkıntılar var. Beylerbeyi Sarayı'nın orada askerler tarafından yollar kesiliyor, köprüye geçit verilmiyor' dedi. Haberi alınca doğrusu inanmadım da. Hemen MİT Müsteşarı'nı aradım ulaşamadım, Genelkurmay Başkanı'nı aradım ulaşamadım. Çünkü telefonlara cevap veremiyorlardı. Saat 8'de bulunduğumuz yerde değerlendirme yaptık. TV'lere açıklama yapıp halkımı meydanlara davet ettim. Halkımın ülke genelindeki tepkisini izledim. İnsanlara meydanlara iniyor ve bunu görünce Marmaris'te durmanın gereksizliğini anladım.



İSTİHBARAT ZAAFI


İstihbarat teşkilatları her şeye dört dörtlük sahip değildir. Bu olayda da istihbarat zayıflığının olduğu besbellidir. Bunu gizlemenin anlamı yok. Ben bunu MİT Başkanı'na da söyledim. Ben bunu eniştemden duyduğum an'a kadar ben bunu duymadım. Tabi bu bir sıkıntı mı değil mi sıkıntı. Kaldı ki ben buna artık kalkışma demiyorum. Bu bir silahlı darbe girişimidir. Bu 24 saatlik durum değildir. Bunu muhakkak gerisi vardır. Şimdi tabi bütün bunlardan ders alınarak atılacak adımların planlamasını yaptık.



OHAL YİNE UZATILABİLİR


OHAL FETÖ üzerinde de ilgili kurumlarımızı rahatça çalışsın diyedir. Şuanda Fransa 3 ay yaptı sonra bir daha uzattı. Bu konuda bir mani yok. 3 ay bittiğinde lazım olduğunda uzatma yapılabilir.



YAŞ BİR HAFTA ÖNE ALINABİLİR


TSK'nın YAŞ toplantısıdır. YAŞ Genelkurmay'ın talebiyle bir hafta öne alınabilir. YAŞ'ın başkanı Başbakanımızdır. İlgili birimlerle çalışmalar yürütülüyor. Çok kısa zaman içinde yeni yapılanma ortaya çıkacak. İnanınıyorum ki yeni bir kan olacaktır. Asla rehavete kapılmayacağız. Bazı şeyleri geçmişte anlatamadık ama şimdi durum çok daha farklı.



15 Temmuz Şehitleri Anma Günü


Dün gece meydanlara toplanan halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'un “Şehitleri Anma Günü” olarak ilan edildiğini açıkladı. Erdoğan “Gelecek nesiller siviliyle, polisiyle, askeriyle 15 Temmuz demokrasi direnişinin tüm kahramanlarını asla unutmayacaktır” ifadelerini kullandı.



  1. Biden: Birlikte çalışacağız
  2. Başbakan Binali Yıldırım MYK toplantısının ardından ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüştü. Yıldırım'ı arayan Biden'ın ABD'nin darbe teşebbüsünü en başında kınadığını söyledi. Darbe girişimine ilişkin, Fetullah Gülen'in iadesi konusundaki beklentinin farkında olduğunu belirten Biden” Bu hususta bağımsız ABD mahkemelerince karar verilmesi gerekiyor, her hal ve karda, konuya dair Türkiye ile birlikte çalışacağız” dedi. Gülen terör örgütünün zararlı faaliyetleri konusunda ABD yönetiminin uzun zamandır uyarıldığını ifade eden Başbakan Yıldırım da “ Gülen'in iadesi için gerekli başvuru evrakının ABD'ye iletildiği ve bir müttefik olarak ABD'den beklentilerin Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi olduğunu” ifadelerini kullandı.




#Yüksek Askeri Şura
#TSK
#FETÖ
8 yıl önce