|

Ordu milletin emrindedir

Genelkurmay Başkanvekili Org.Dündar, “Türkiye, kendi vatandaşına kurşun sıkan bir grubun cinnetine şahit oldu. Tarihi bir dayanışma örneği sergileyen Türkiye, darbe girişimini akamete uğrattı. TSK, milletin emrinde çalışmayı sürdürecek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2016 Pazar
Güncelleme: 21:51 - 16/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Genelkurmay Başkanlığına vekaleten atanan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, FETÖ darbe girişiminin akamete uğratıldığını söyledi. Dündar, Türk Silahlı Kuvvetleri emir komuta zinciri tarafından ilk andan itibaren reddedilen girişime karşı, milletin sokaklara inerek, tankların önüne geçerek meydanı darbecilere bırakmayarak demokrasiye ve Cumhuriyete sahip çıktığını vurguladı. Dündar, şunları söyledi:



TARİHİ DAYANIŞMA


“Gerek emniyet teşkilatımız gerekse savcılarımız darbe teşebbüsü karşısında gereken tedbirleri süratle alarak sürecin önünü kesmişlerdir. Devleti ve milletiyle el ele veren, tarihi bir dayanışma örneği sergileyen Türkiye, bu darbe girişimini akamete uğratmıştır. Ancak bu girişim sırasında Türkiye, maalesef kendi Meclisini, kendi kurumlarını bombalayan, kendi vatandaşına kurşun sıkan bir grubun cinnetine şahit olmuştur.”



ASLA UNUTMAYACAK


Ülkesini koruması için kendisine emanet edilen silahları kendisine çevirenlerin sergiledikleri alçaklığı bu millet asla unutmayacaktır. Azim ve kararlılıkla devletine sahip çıkan milletimizin her bir ferdine şükranlarımızı sunuyoruz. Milletimizin asla endişesi olmasın ki Türkiye, darbeler ve cuntalar dönemini bir daha açılmamak üzere kapatmıştır.”



CEZASIZ KALMAYACAK


Türkiye'nin, ihanet teşebbüsünün üzerinden gelerek demokrasiye ve hukuk devletine olan bağlılığını tüm dünyaya gösterdiğini belirten Dündar, “Türk Silahlı Kuvvetleri olarak darbeye karışan herkesle birlikte paralel devlet yapılanması mensuplarının tamamının ordumuzdan temizlenmesi konusunda kararlıyız. Devletine ve milletine ihanet eden hiç kimse cezasız kalmayacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri, demokratik hukuk devletinde olması gerektiği gibi milletinin emrinde bir kurum olarak çalışmaya devam edecektir” diye konuştu.


#1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar
#FETÖ
#TSK
8 yıl önce