|

Operasyon yağmuru

Paralel örgüte yönelik operasyonlar Türkiye genelinde hız kesmeksizin sürüyor. Dün birçok ilde çeşitli soruşturmalar kapsamında baskınlar gerçekleşti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:42 - 16/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Sivas merkezli 11 kentte, paralel yapıya yönelik düzenlenen operasyonda 25 kişi gözaltına alındı. Zanlılar arasında bazı kamu görevlileri ve işadamları da var. Isparta'da ise Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi A.İ.S.K., paralel örgüte ait belgeleri saklamak için bu kentte yaşayan annesinin evine İstanbul'dan geldiğinde gözaltına alındı. Evdeki aramada 5 cep telefonu, harddisk, üzerinde isim kısaltmalarının olduğu zarf içinde bir miktar para ele geçirildi. Zanlı, sorgusunun ardından serbest bırakıldı.



AGİD'E BASKIN YAPILDI


Adana'da ise FETÖ'ye finansal destek sağlandığı gerekçesiyle Anadolu Girişimci İşadamları Derneği'ne (AGİD) baskın yapıldı. Evrak ve bilgisayarları inceleyen ekipler, bazı delillere el koydu. Amasya'da da il merkezinde faaliyet gösteren Özel Sultan Beyazıt Temel Lisesi'ne kayyum atandı. Sözkonusu lisede öğretmenlik yapan ve geçtiğimiz hafta gözaltına alınan 4 zanlının, okulun eşyalarını 60 bin TL'ye sattıkları belirlenmişti. Zanlılardan biri 'örgüte finans desteği sağlamak' suçundan tutuklanmıştı.



11 ZANLI ADLİYEDE


Aksaray'da ise paralel örgütle irtibatlı 3 şirkete kayyum atandı. Örgüte finans desteği sağladıkları gerekçesiyle Safa Eğitim Hizmetleri AŞ'ye ait Sabah Dershanesi, Akça Eğitim Hizmetleri AŞ'ye ait Özel Sema İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi ile Gonca Eğitim Kurumları AŞ'ye ait Sefa Öğrenci Yurdu'na, 3'ü şirket müdürü olmak üzere 9 kayyum atanmasına karar verildi. Şirketlerdeki müdür ve muhasebeciler kayyumlar tarafından görevlerinden uzaklaştırıldı.


#Paralel örgüt
#Fatih Üniversitesi
8 yıl önce