Önce tahliye sonra gözaltı

Yeni Şafak
04:001/04/2017, Cumartesi
G: 1/04/2017, Cumartesi
Yeni Şafak
Önce tahliye sonra gözaltı
Önce tahliye sonra gözaltı

FETÖ’nün medya yapılanmasına ilişkin görülen soruşturmada dün baş döndüren tahliye trafiği yaşandı.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen 26 tutuklu 2’si firari biri tutuksuz 29 sanıklı davada savcı, tutukluluğun tedbir amaçlı olması, suç vasfının değişme ihtimalinin bulunması ve gözaltında geçirdikleri süreler dikkate alınarak, 13 tutuklunun tahliye edilmesini istedi. Mahkeme ise Atilla Taş, Murat Aksoy, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Abdullah Kılıç, Ali Akkuş, Hanım Büşra Erdal'ın aralarında olduğu 21 sanığın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, Mutlu Çölgeçen, Ünal Tanık, Ufuk Şanlı, Davut Aydın, Emre Soncan’ın tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

İKİNCİ SORUŞTURMA AÇILDI

Ancak akşam saatlerinde 3 sürpriz gelişme yaşandı. Savcı, tahliye listesinde bulunan Ahmet Memiş, Bayram Kaya , Cemal Azmi Kalyoncu, Cuma Ulus, Habip Güler, Halil ibrahim Balta, Banım Büşra Erdal ve Muhammet Sait Kuloğlu'nun tahliyesine itiraz etti. Savcı bu 8 şüpheli hakkında tutuklama kararı verilmesini istedi. Mahkeme talebi kabul etti. İkinci karar da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan geldi. Başsavcılık örgütün medya yapılanmasına yönelik soruşturmada tahliye kararı verilen Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç ve Oğuz Usluer hakkında ''darbe'' soruşturması başlatıp gözaltı kararı çıkarttı. Son karar ise tahliye kararı çıkan 7 kişi için geldi. Aralarında Atilla Taş'ın da olduğu 7 isim için gözaltı kararı alındı. Böylece hakkında karar verilen 21 kişiye yeniden cezaevini yolu gözüktü.

#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.