EDISYON:

Okul çevrelerinde yoğun güvenlik

Yeni Şafak
Hamdi Koçoğlu
04:0020/09/2016, Salı
G: 19/09/2016, Pazartesi
Yeni Şafak

Eğitim hayatının başlamasıyla birlikte okul çevrelerinde güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Riskli 100 okul tespit edildiğini açıklayan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, “6 farklı birim okul çevrelerinde uygulama yapıyor. Sıkı tedbirleri herkes hissedecek. Veliler emin olsun ki, okul çevrelerinde suça meyilli insanlar olmayacak” dedi.

Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, okul çevrelerinden alınan önlemler artırıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, güvenliğin üst seviyeye çıkarıldığını ve okul çevrelerinde 24 saat güvenlik uygulamalarının yapıldığını açıkladı. Çalışkan, “Sorun tespit edilen noktalarda 6 farklı birim uygulama yapıyor. İlk etapta sıkı tedbiri herkes hissedecek. Tespit ettiğimiz 100 riskli okul çevresinde uygulama başladı. Veliler emin olsun ki, okullar özel olarak ilgi gösterdiğimiz yerler. Okullarda ve çevrelerinde suça meyilli insanlar olmayacak” dedi.



EMNİYET VELİLERLE TOPLANTI YAPTI


Yaz boyunca risk arz eden okullar ve çevresinde analiz çalışmaları yapıldığı, okul müdürleri ve veliler ile toplantılar yapılarak tedbir içerikli çalışmalar başlatıldığı belirtildi. Giriş-çıkış saatlerinde okulların civarını kontrol etmek ve şüpheli şahıslara yönelik çalışma amacıyla her okula irtibat görevlisi belirlendiği, İlçe Emniyet Müdürlüklerinin ve Uyuşturucu Suçlarıyla Mücadele, Asayiş, Çocuk Şube, Güven Timleri, Önleyici Hizmetler ekiplerinin, okullar civarında güvenliği sağlamak maksadıyla görev planları çıkarıldığı ifade edildi.



RİSKLİ OKULLARDA KAMERA ARTIRILACAK






Riskli okulların çevresinde kameralandırma yapılması ile ilgili okul yöneticileri ile ortak çalışma başlatıldığı, okul müdürlerine, öğretmenlere, öğrencilere, velilere ve servis şoförlerine eğitici faaliyetleri kapsayan ''Güvenlik için Eğitim Projesi'' planlandığı açıklandı.



Yunus ekibi sayısı artacak


Emniyet Müdürü Çalışkan, Motosikletli Polis Timleri Müdürlüğü'ne bağlı Yunus ekiplerinin sayısının arttırılacağını ifade etti. Yunus ekipleri ile bir araya gelen Çalışkan, şöyle konuştu: “Yunuslara vatandaşların bakışını yıpratmayacağız. Vatandaşlara daha sevecen bakacağız. Bir yerde Yunus varsa, suçlu kaçacak delik arayacak. Motorların sayısını artırmayı ilk etapta 500'e çıkarmayı amaçlıyoruz. Daha sonra bin motor ile Yunuslar İstanbullulara hizmet edecek. Onların farkı, çevik olmaları, trafiğe takılmamaları. Asayiş yönünden de çok faydalı olacaklardır.”


#Mustafa Çalışkan
#Okul çevreleri

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.