Öksüz'ü kaçırana ağır müebbet

Mustafa Sait Özkan
04:0027/08/2018, Pazartesi
G: 27/08/2018, Pazartesi
Yeni Şafak
​FETÖ'nün sözde 'hava kuvvetleri imamı' firari Adil Öksüz
​FETÖ'nün sözde 'hava kuvvetleri imamı' firari Adil Öksüz

FETÖ'nün sözde 'hava kuvvetleri imamı' firari Adil Öksüz'le darbeden 4 gün sonra aynı evde kalarak firarına yardımcı olan eski gazeteci Erdal Şen'in ‘darbeye teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

FETÖ'nün sözde 'hava kuvvetleri imamı' firari Adil Öksüz'le darbeden 4 gün sonra aynı evde kalarak firarına yardımcı olan eski gazeteci Erdal Şen hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Öksüz'ün kaçırılmasıyla ilgili soruşturma kapsamında Eski Habertürk Haber Müdürü ve Ankara Temsilcisi Şen'in ‘anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay tarafından hazırlanan iddianamede Şen’in FETÖ bağlantıları anlatıldı. Şen’in darbe girişimi tarihinden önce Adil Öksüz’le çok sayıda telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirlendi.

19 TEMMUZ’DA KALDILAR

İddianamede Şen’in, darbe girişimine teşebbüs eylemine katılarak, suça iştirak ettiği ifade edildi.

Şen’e ait telefon hatlarının baz araştırmasına dair ayrıntılar da iddianamede yer aldı. Baz bilgilerine göre Şen'in 19 Temmuz 2016 tarihinde Sakarya Akyazı’da Öksüz'le aynı evde kaldıkları anlaşıldı.

#Sakarya
#Akyazı
#Erdal Şen

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.