|

OHAL mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı yatırımcılara OHAL mesajı verdi, Türkiye'nin güvenli liman olduğunu belirtti. OHAL'in iş dünyası ve eğitim kurumlarının huzuru için gerekliliğini vurgulayan Erdoğan, "Olağanüstü halin uzak olmayan bir gelecekte kalkması mümkün" dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:17 - 13/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
15 Temmuz'da 2. Ordu Komutanlığında açılan ateş sonucu yaralanarak gazi olan Enes Gün, Erdoğan'a, kanının bulunduğu Türk bayrağını takdim etti.
15 Temmuz'da 2. Ordu Komutanlığında açılan ateş sonucu yaralanarak gazi olan Enes Gün, Erdoğan'a, kanının bulunduğu Türk bayrağını takdim etti.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin birinci yılı kapsamında, düzenlediği “Uluslararası Yatırımcılarla İstişare Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, başta yabancı yatırımcılara olmak üzere önemli mesajlar verdi:

Türkiye, dünyanın en ciddi çatışma ve kriz bölgesinin tam ortasında yer almasına rağmen, istikrar ve güven ortamının tehlikeye düşmesine asla izin vermemiş bir ülkedir. Bunun için Türkiye’yi lütfen çevresindeki ülkelerle kıyaslamayın, onlarla karıştırmayın, onlara benzetmeyin. Türkiye, bu noktada çok farklı ve güçlü bir ülke. Sahip olduğumuz binlerce yıllık devlet geleneği, yaşadığımız coğrafyadaki bin yıllık varlığımız ve geleceği ilişkin iddialı hedeflerimizle biz, farklı bir ülkeyiz.

SINIRLARI BİZ BELİRLERİZ

Şu anda OHAL ile uğraşıp duruyorlar. Kusura bakmasınlar, bu OHAL olmasaydı bu kadar rahat, huzurlu olarak bu adımlar atılamazdı. OHAL’in sınırlarını da Batılıların çizdiği çizgiler değil biz belirleriz. Bu millet bize bu yetkiyi vermiştir, milletimizin verdiği yetkiyle de olağanüstü hali biz iş dünyamız daha rahat çalışsın diye yapıyoruz. Soruyorum, iş dünyasında herhangi bir sıkıntınız, bir aksamanız var mı? Meselenin insan haklarıyla, hukukla, adaletle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Terör örgütleriyle mücadele dünyanın her yerinde nasıl yapılıyorsa biz de de aynı şekilde yapılıyor.

HUZURUMUZ
İÇİN GEREKLİ

15 Temmuz darbe girişiminde, 250 vatandaşımız şehit, 2 bin 193 vatandaşımız da gazi oldu. Bütün bunlar ortadayken biz ne yapacağız? Olağanüstü hali kaldır bunlar yine bildiklerini okusunlar. Dün uluslararası bir medya organı ile yaptığım söyleşide OHAL’in ne zaman biteceğini sordular. Bu iş tamamen bittiği zaman bitecek. Bu mücadele iş dünyasının, eğitim kurumlarının huzuru için gerekli.

GÖZÜNÜN YAŞINA
BAKMAYIZ

OHAL’i bahane ederek Türkiye’nin büyümesinin, gelişmesinin, ilerlemesinin önüne takoz koyan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Terörle mücadelemizdeki ihtiyaç ortadan kalktığında bu uygulamayı elbette sona erdireceğiz. FETÖ davaları yavaş yavaş şekillenmeye başladı. PKK ile mücadelede de önemli bir mesafe aldık. Dolayısıyla her ne kadar çok sınırlı bir alanda uyguluyor olsak da olağanüstü halin çok da uzak olmayan bir gelecekte kalkması mümkündür.

Özgürlükten korkuyorlar

Batılı ülkelerin uyguladığı çifte standarda dikkati çeken ve Almanya'da konuşma izni verilmediğini belirten Erdoğan, “Ne oldu özgürlük, niye izin vermiyorsunuz? Niye? Düşüncelerine güvenmedikleri için düşünce özgürlüğünden korkuyorlar. Biz düşüncemize güvendiğimiz için korkmuyoruz. Biz rahatız” dedi.


Takipçisi olacağım

Erdoğan, “15 Temmuz darbe girişiminin ardından getirdiğimiz OHAL sadece terörle mücadeleyle sınırlı. Ne vatandaşlarımızdan ne de uluslararası yatırımcılardan herhangi birinin OHAL sebebiyle mağduriyet yaşaması söz konusu değil. Böyle bir sorun varsa ilgili arkadaşlarımıza, hatta doğrudan şahsıma başvursun, takipçisi olacağım” dedi.


AB'nin kararı bizi rahatlatır
BBC’nin “HARDtalk” programına özel mülakat veren Erdoğan, “Türkiye sizce AB’nin içinde mi yoksa dışında mı kalsa daha iyi olur?” şeklindeki soru üzerine, “Şimdi biz, verdiğimiz sözü tutuyoruz. Fakat AB, bu noktada bize karşı çok açık, net olur da mesela biz Türkiye’yi AB’ye alamayız derse, bu bizi rahatlatır. Biz de B planımızı, C planımızı uygulamaya koyarız. Yani bizim için AB olmazsa olmaz bir yer değil. Türkiye ayakları üzerinde duran bir ülke. Benim halkımın büyük bir çoğunluğu AB’yi aslında istemiyor, AB’nin bize karşı yaklaşımını da samimi bulmuyor. Dolayısıyla biz buna rağmen AB’ye karşı samimiyetimizi bir müddet daha devam ettireceğiz, bakalım nereye varacak?” dedi.



#Recep Tayyip Erdoğan
#OHAL
7 yıl önce