|

Öğretmene şiddetin cezası yüzde 50 artırılacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 39 maddelik Öğretmen Meslek Öğretmen Kanunu teklifini AK Parti Meclis Grubu TBMM Başkanlığı'na sundu.

Uğur Duyan
04:00 - 27/06/2024 Perşembe
Güncelleme: 02:26 - 27/06/2024 Perşembe
Yeni Şafak
İstanbul Başakşehir'de zorla okul binasına girmeye çalışan veli Mezher Ö., hamile bir öğretmene saldırmış, olaya müdahale etmek isteyen güvenlik görevlisini ise darbetmişti.
İstanbul Başakşehir'de zorla okul binasına girmeye çalışan veli Mezher Ö., hamile bir öğretmene saldırmış, olaya müdahale etmek isteyen güvenlik görevlisini ise darbetmişti.

Teklife göre, öğretmen, yönetici ve diğer personelin yetiştirilmelerine ve mesleki gelişimlerine yönelik hizmetleri yürütmek üzere Millî Eğitim Akademisi kurulacak.

9 AYDAN 4,5 YILA KADAR HAPİS

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, teklife ilişkin detayları açıkladı. Güler, eğitimcilere yönelik şiddetin engellenmesi için yasaya eklemler yapıldığını söyledi. Düzenlemeye göre, kasten yaralama, hakaret, tehdit, görevi kullandırmama gibi suçların öğretmen ve eğitimcilere yapılması halinde Türk Ceza Kanunu'nda bu fiillere yönelik ceza süreleri yüzde 50 oranında artırılacak. Bu kapsamda, öğretmenlerin ve yakınlarının hayatına, vücut veya cinsel dokunulmazlığına yönelik bir saldırı gerçekleştiren kişilere 9 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Öğretmen onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek küfür eden kişilere 4,5 aydan 3 yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılacak. Kamu görevlisi öğretmenlere karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişilereyse, 9 aydan 4,5 yıla kadar hapis cezası uygulanacak.

SÖZLEŞMELİYE KADRO

Üç yıllık çalışma süresini tamamlayan sözleşmeli öğretmenler, bulundukları yerde kadroya geçirilecek. Kadrolu öğretmenliğe atananların sözleşmeli öğretmenlikte geçen sürelerinin aylık derece ve kademelerinin tespiti ile hizmet puanının hesaplanmasında dikkate alınmasına yönelik düzenleme yapılacak.



#Şiddet
#Öğretmene Şiddet
#MEB
#TBMM
#Ceza
5 gün önce