|

Öğrencilerin hesaplarından servet çıktı

MEB, yurt dışında sahte isim kullandıkları ve hesaplarında yüklü miktarda para olduğu tespit edilen FETÖ'cü 158 öğrencinin bursunu iptal etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/10/2016 Cuma
Güncelleme: 23:51 - 20/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sızdıkları devlet kurumlarında yaptıkları kirli oyunlar birer bier ortaya çıkıyor. Örgütün Milli Eğitim Bakanlığındaki (MEB) bağlantıları sayesinde yurt dışına burslu öğrenciler gönderdiği tespit edildi. Bakanlık bünyesindeki Yükseköğretim ve Yurt dışı Eğitim Genel Müdürlüğü darbe girişiminin ardından, eğitim için yurt dışına burslu gönderdiği bütün öğrencileri mercek altına aldı.



BURSLARI KESİLDİ


Yapılan incelemelerde Bakanlığın gönderdiği öğrencilerden 158'inin FETÖ bağlantısı olduğu tespit edildi. Banka hesaplarında yüklü miktarda para olduğu ortaya çıkan bu öğrencilerin ayrıca Türkiye'de kullandıkları isimle yurtdışında kullandıkları isimlerin farklı olduğu belirlendi. Bakanlık örgüt bağlantısı ortaya çıkan 158 öğrencinin bursunu kesti.



900 ÖĞRENCİ GİDECEK


MEB, YLSY (Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme) sınavıyla üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla her yıl yurt dışına öğrenci gönderiyor. Bu yıl 900 öğrencinin gönderileceği programlar için her kuruma ayrı kontenjanlar veriliyor.



#MEB
#Öğrencilerin hesapları
#FETÖ
8 yıl önce