İşadamlarından şantajla haraç toplayan paralel örgüt üyesi 12 zanlıya ilişkin hazırlanan iddianame, FETÖ'nün 'ödül ve ceza' sistemini de ortaya koydu. Buna göre örgütün her dediğini yapan bir 'esnaf', 150 bin TL karşılığında GÜLEN TURU ile ödüllendiriliyor, direnenler ise 'şefkat tokadı' adı altında polis yaptırımına maruz kalıyordu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ adına sohbet toplantıları düzenleyerek 'himmet' adı altında para toplayan 12 şüpheli hakkındaki iddianameyi tamamladı. 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede paralel örgüte yönelik çarpıcı bilgiler yeraldı. İddianameye göre soruşturma, FETÖ'nün mağdur ettiği Selahattin P.'nin şikayeti üzerine başladı. “Mali Şube'de bir dosyan var, bu dosyadan zarar görmek istemiyorsan cemaate yardım edeceksin” şeklinde şantaj yapılan Selahattin P'den, hemen ardından “Babanın adına bir okulda sınıf yaptıracağız” diyerek 21 bin TL alındı. Ancak mağdur işadamı, daha sonra konuyu araştırınca, yaptırılacağı sözü verilen sınıfın Samanyolu Koleji'nde olduğunu tespit etti ancak bu sınıfın hiç yaptırılmadığını öğrendi. Kendisiyle birlikte 6 işadamından daha bu şekilde para alındığını belirleyen Selahattin P, 'Çankaya Park Vadi'de cemaatin toplantı yeri olarak kullanılan ve burada 'ağabey' olarak tanıtılan şahısların fotoğraflarını görürse teşhiste bulunabileceğini' de ifade etti.
Aktif İşadamları Derneği tarafından Pensilvanya'ya Fetullah Gülen'i ziyaret turlarının yapıldığı vurgulanan iddianamede, bu turlara katılan kişilerden ise yurtdışında bulunan okullar için sözde 'bağış' adı altında 150'şer bin TL para talep edildiği belirtildi. Ayrıca örgüt içinde 'ödül ve ceza' sistemi uygulandığına işaret edildi. Bu durum şöyle anlatıldı:
"Ödül alanlar ABD'ye gönderilerek liderleri Fetullah Gülen'le görüştürülüyor. Örgüt içerisinde kendilerine itaat etmeyen, uyumsuzluk gösteren emir ve talimatları yerine getirmeyen üyelere karşı 'şefkat tokadı' diye isimlendirdikleri cezalandırma yöntemini kullanmaktadırlar. Bu yöntemle de uyumsuzluk ve itaatsizliğin boyutuna göre, adli ya da idari olarak ellerinde bulundurdukları güçler vasıtasıyla kişiler cezalandırılmakta böylece itaatsizlik ve fikir ayrılıklarının önüne geçmeye çalışılmaktadır."
"Kendilerini 'silahsız bir örgüt' diye savunuyorlar ancak finans, yargı, emniyet ayağı olan bu örgütün kilit üyelerinin çoğunun kamu görevlisi olduğu bu kişilerin devletin kendilerine verdiği silahları MİT TIR'ları olayında olduğu gibi gerektiği zaman kullanmaktan çekinmediği görülmüştür.” Şüpheliler Emin Aytaş, Fevzi Umucu, Asım Uçmaklı, Asım Selçuk, Mikail Kılınç, Fatih Kaya, Hasan Hüseyin Zedef, Rüstem Kahraman, Hasan Koşar, Ekrem Bulut, Yasin Kılıççeker ile Oğuz Umucu, iddianamenin kabulü halinde yargılanacak.
CIA güdümlü hiyerarşi