|

Öcalan'ın kuzeni gözaltına alındı

Gaziantep ve Şanlıurfa'da eş zamanlı yapılan PKK/KCK operasyonlarında, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın kuzeninin de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda ele geçirilen malzemeler arasında ise terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik dökümanların yanı sıra Fethullah Gülen'in yazdığı kitaplar ele geçirildiği bildirildi.

Yeni Şafak
17:11 - 20/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 17:46 - 20/04/2016 Çarşamba
AA
PKK/KCK operasyonunda, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın kuzeni de gözaltına alındı.
PKK/KCK operasyonunda, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın kuzeni de gözaltına alındı.

Gaziantep merkezli terör operasyonunda, terör örgütü PKK/KCK elebaşısı Öcalan'ın kuzeni ile DBP Nizip İlçe Eş Başkanının da aralarında bulunduğu 9 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.



Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Nizip merkezli, Şanlıurfa'yı da kapsayan PKK/KCK terör örgütü içerisinde eylem faaliyetlerinde bulunanlara yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.



9 kişi yakalandı


Operasyonda, aralarında PKK/KCK terör örgütünün elebaşısı Abdullah Öcalan'ın kuzeni ile DBP Nizip İlçe Eş Başkanının da bulunduğu 9 kişi yakalandı.



Gülen'in kitapları da ele geçirildi


Aynı açıklamada, operasyon kapsamında yapılan aramalarda ise terör örgütü PKK-KCK'ya ait örgütsel dokümanların yanı sıra FETÖ-PDY lideri olarak belirtilen Fethullah Gülen'e ait kitapların da ele geçirildiği belirtildi.



Açıklamada, "Operasyon kapsamında yapılan aramalarda; 1 adet av tüfeği ve bu tüfeğe ait 30 adet fişek ve 66 adet tabanca fişeği bulunmuştur. Bunun yanı sıra 750 kök hint keneviri, ayrıca; dijital materyaller ve EYP yapımında kullanılan malzemeler ile havai fişek rampası FETÖ/PDY terör örgütü liderinin yazmış olduğu kitaplar ve PKK/KCK terör örgütü içerikli kitap ve dergiler, bez parçaları vb. örgütsel dokümanlara el konulmuştur" ifadelerine yer verildi.




#Gaziantep
#öcalan
#Fetullah Gülen
8 yıl önce