O rektör istifa etti

Yeni Şafak
Ahmet Fatih Erturan
04:0012/04/2018, Perşembe
G: 12/04/2018, Perşembe
Yeni Şafak
Rektör Hasan Gönen istifa etti.
Rektör Hasan Gönen istifa etti.

ESOGÜ’de 4 kişinin öldüğü silahlı saldırı sonrası ihmalle suçlanan Rektör Hasan Gönen istifa etti. Düzenlediği basın toplantısında hakkındaki iddiaları reddeden Gönen, soruşturmanın selameti için görevinden ayrıldığını açıkladı. Olayla ilgili YÖK bugün olağanüstü toplanacak. Toplantıya Gönen de katılacak.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen istifa etti. Prof. Dr. Gönen, ESOGÜ Eğitim Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi olarak görev yapan Volkan Bayar'ın, 5 Nisan'da Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çağlak ve Arş. Gör. Yasir Armağan'ı silahla vurup öldürmesinin ardından yaşanan gelişmelere ilişkin makamında basın toplantısı düzenledi.

BASIN TOPLANTISI YAPTI

İhmalle suçlanan rektör Hasan Gönen, soruşturmanın selameti için görevinden ayrıldığını açıkladı. Acı olayın herkesi yaraladığını ifade eden Gönen, ''Olay sonrası yapılan birçok açıklama gerçek dışıdır. 15 Temmuz sonrası KHK ile üniversitemizden uzaklaştırılan ve FETÖ bağlantısı olmakla yargılanan kişilere ait taraflı iddialardır'' dedi.

GELEN DİLEKÇELER İŞLEME KOYULDU

Dilekçelerinin işleme koyulmadığını iddia eden kişilerin ise hiçbir zaman bu yönde bir dilekçe sunmadıklarını savunan Gönen, “Katil Volkan Bayar'ın iftira niteliğinde ihbarlarda bulunduğuna yönelik ilk başvuru dilekçesi 27 Aralık 2017 tarihinde verilmiş olup, Bayar hakkında derhal disiplin soruşturması açılmıştır” dedi.

  • Her şeyi anlatacak
  • Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde 4 akademisyenin öldürülmesi sonrası bugün saat 10.00’da olağanüstü toplanacak olan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu, rektörün istifasının toplantının seyrini değiştirmeyeceğini açıkladı. Yapılacak toplantıya üniversitenin istifa eden rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de katılacak. Toplantının mahiyeti gereği olayın, istifa ile geçiştirilecek kadar “basit” olmadığı vurgulanarak, “Vahim bir olaydır. Rektör yarınki toplantıya katılacak. Saldırı öncesini, saldırıyı ve sonrasını üyelere anlatacak” görüşü dile getirildi.
#Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
#KAtliam
#Rektör

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.