|

O kantonlar birleşmeyecek

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Münbiç’te DEAŞ’ın, PYD’nin iş birliği yaptığını bütün dünyanın görmeye başladığını söyledi. PYD’nin terör kantonlarını birleştirme konusunda Türkiye’nin tavrı ve duruşunun net olduğunu vurgulayan Işık, “Türkiye ne pahasına olursa olsun PYD’nin kantonları birleştirmesine müsaade etmeyecektir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:35 - 5/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Fikri Işık
Fikri Işık

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İzmit Sabancı Kültür Merkezi'nde yapılan 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' kampanya tanıtım programına katıldı. Konuşmasında Fırat Kalkanı Harekatı'na değinen Işık, harekatla siviller için güvenli bölge oluşturulmaya çalışıldığını söyledi. Işık, “Şimdi ülkemize misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin kendi evlerine dönmesi için burada güvenli bölge oluşturmanın gayretleri içerisindeyiz. Alt yapısıyla üst yapısıyla şehirlerin imarı için gayret gösteriyoruz. Biz istiyoruz ki bu misafirlerimiz artık kendi vatanlarına, yurtlarına ülkelerine dönsünler ve huzur içerisinde yaşasınlar” dedi.



DEAŞ PYD İŞBİRLİĞİ


Münbiç'te terör örgütleri PYD ile DEAŞ'ın işbirliği yaptığını dile getiren Işık, “Münbiç'te bizim baştan beri gördüğümüz dünya kamuoyunun görmek istemediği olaylar gün yüzüne çıktı” ifadelerini kullandı. Bakan Işık özetle şunları söyledi: “Münbiç'de artık nasıl DEAŞ'ın, PYD'nin iş birliği yaptığını artık bütün dünya görmeye başladı. Burada Türkiye'nin en önemli önceliklerinden biri de Kürtlere karşı da adeta soykırım yapan PYD'nin bu bölgede bir alan oluşturmasını engellemektir.



TÜRKİYE MÜSAADE ETMEYECEKTİR


Bir egemenlik alanı oluşturulmasına kesinlikle müsaade etmemektir. Kantonları birleştirilmesi konusunda da Türkiye'nin tavrı ve duruşu da nettir. Türkiye ne pahasına olursa olsun PYD'nin kantonları birleştirmesine müsaade etmeyecektir. Bu mücadelemiz sürecek. Diğer taraftan hain FETÖ terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Halk oylaması sürecinin 15 Temmuzda bu hainlerin giriştiği darbe teşebbüsüyle de çok yakından ilgisi var. Türkiye birçok tehlikeyle karşı karşıya kaldı. Ama FETÖ ihanet şebekesi kadar FETÖ terör örgütü gibi bir tehlikeyle ilk defa karşılaştı. Bütün bunlarla aynı anda mücadele etmesi için Türkiye'nin çok güçlü olması gerekiyor. Türkiye'nin mutlaka ama mutlaka sistemindeki aksaklıkları giderip gelecekte ortaya çıkacak risklere karşı da yoğun mücadele etmesi gerekiyor.”


#Milli Savunma Bakanı
#Fikri Işık
#Münbiç
7 yıl önce