'Nusaybin'de temizliği yapmayanlar FETÖ'den tutuklandı'

Yeni Şafak
22:3615/08/2016, Pazartesi
G: 15/08/2016, Pazartesi
Diğer

Mete Yarar, Nusaybin'de 82 gün süren PKK operasyonları hakkında çarpıcı bilgiler verdi. Çatışmaları yöneten tugay komutanlarının 60'a yakın şehit verilmesine rağmen bölgede ilerleme sağlayamadığını belirten Yarar, "Tunceli'den tugay komutanı bölgeye gitti ve hiç şehit vermeden büyük bir bölüm temizledi. O temizliği yapmayanlar, 15 Temmuz'dan sonra FETÖ'cü olarak tutuklandı" diye konuştu.

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve sonrasında yaşananları ilişkin açıklamalarda bulundu. Habertürk canlı yayınına konuk olan Yarar, FETÖ'nün yeni talimatlar verdiğini belirterek, şunları söyledi:



Kara propaganda malzemeleri var


"Bu örgütün elinde Türkiye'nin 30 yıllık arşivi var. Her gün Türkiye'yi kara propagandaya sokacak kadar malzemeleri var. Bugün yaşayacağımız süreç, kara propagandanın zirve yaptığı bir dönem olacak. Ellerindeki arşivi deşifre edecekler. Biz Daha ilk raundu aldık, örgütün pes etmiş bir halini ben görmüyorum. Yeni talimatlar veriyor, yeni eylem planları kuruyor."



60'a yakın şehit verdik ve ilerlenemiyor


Mardin'in Nusaybin ilçesindeki terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgi veren Yarar, "Nusaybin'le ilgili bir olay anlatayım; çatışmalar başladı ve ilk olarak bir tugay komutanı yönetiyordu. Bir tugay komutanı daha verildi. Bu ikisiyle ilerleme döneminde 60'a yakın şehit verdik ve ilerlenemiyor. O sırada, Hulusi Paşa bölgede denetlemeler yaptı. Arkasından Tunceli'den tugay komutanı bölgeye gitti. Nusaybin üç sektöre bölündü. O general geldikten sonra, hiç şehit vermeden büyük bir bölümü temizledi. O temizliği yapmayanlar daha sonra, 15 Temmuz'dan sonra FETÖ'cü olarak tutuklandı" diye konuştu.






#Mete Yarar
#FETÖ
#15 Temmuz darbe girişimi
#Nusaybin

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.