|

Netanyahu ateşle oynuyor

MHP lideri Devlet Bahçeli, İsrail’in Gazze’deki katliamlarına tepki göstererek “Netanyahu ve kirli ortakları ateşle oynuyor” dedi. Grup toplantısında partililere seslenen Bahçeli, “Bu kapsamda Filistin'in güvenliği, Türkiye'nin güvenliğidir. Biz güvenlik haklarımızdan, din kardeşlerimizin inanç ve insan haklarından taviz veremeyiz, vermeyeceğiz" diye konuştu.

Mehmet Güney
04:00 - 1/11/2023 Çarşamba
Güncelleme: 02:04 - 1/11/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli.
Devlet Bahçeli.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı’nda, İsrail’in Gazze’deki katliamlarına tepki gösterdi. İsrail’in soykırıma dayanan saldırılarının 25. gününde olduklarını anımsatan Bahçeli, Gazze’de alenen insanlık suçu işlenmesine günbegün tanık olduklarını, İsrail’in savaş suçlusu olduğunu ve küresel adaletin bir gün hükmünü kesinlikle vereceğini kaydetti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun dinler ve medeniyetler arası cepheleşmeyi kanlı bir mücadeleye dönüştürmek için her türlü provokasyondan medet umduğunu belirten Bahçeli, Netanyahu ve kirli ittifak ortaklarının ateşle oynadığını söyledi. Birinci Dünya Savaşı’nda 950 bin vatan evladının şehit olduğunu anımsatan Bahçeli, şunları kaydetti: “Biz Filistin’e bakınca çekilen ızdırapları hatırlıyoruz. Biz Filistin’e bakınca milletin gözyaşlarını görüyoruz. Tarihimizin vuran nabzı eğer dinlemesini bilirsek Filistin’de de atmaktadır. İsrail’in şiddet ve vahşet temelli operasyonları durmazsa Gazze yutulacaktır.”

FİLİSTİN’İN GÜVENLİĞİ TÜRKİYE’NİN GÜVENLİĞİDİR

“Vadedilmiş toprakların hedefinde Türk vatanı da vardır. Bu kapsamda Filistin’in güvenliği Türkiye’nin güvenliğidir. Biz güvenlik haklarımızdan, din kardeşlerimizin inanç ve insan haklarından taviz veremeyiz. Her ihtimal hesaba katılarak tetikte olmalıyız. Unutulmasın ki, Mescid-i Aksa’yı çok özledik, zalimlere karşı da öfkeyle ayaktayız.”

Akıllarını alırım!

TBMM’nin, bölücülüğün ve terör sevicilerin meydan okuma yeri, propaganda mecrası olmadığını vurgulayan Bahçeli, “Geçtiğimiz hafta TBMM’de haince konuşma yapan tescilli bir bölücüye hak ettiği cevabı yüreklice veren Meclis Başkanvekilimiz Celal Adan’ın isabetli sözleri aynısıyla bizim de sözümüzdür. Adan sahipsiz değildir, yalnız değildir” dedi. İstanbul’da üç ilçe başkanlarının şehit edildiğini hatırlatan Bahçeli, ilçe başkanlarının devamının zaruri olduğunu, bu görevi üstlenenin de Celal Adan olduğunu, üç ilçede de ilçe başkanlığı yaptığını anımsattı. Bahçeli, “Meclis kürsüsüne gelip arkasına aldığı birtakım zırvalarla bize cesaret temsili olanlar, aklını başına alsın, akıllarını alırım onların” diye konuştu.



#Devlet Bahçeli
#MHP
#İsrail
#Politika
10 ay önce