|

NATO'dan firari 'FETÖ'cüler için ilk açıklama

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e NATO'da görevli "FETÖ mensubu subayların" iltica taleplerine olumlu cevap verilmemesi gerektiğini, aksi durumun Türkiye için kabul edilemez olduğunu söylediği bildirildi.

Yeni Şafak
11:25 - 21/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 16:35 - 21/11/2016 Pazartesi
Reuters
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü.

NATO Parlamenter Asamblesi toplantısına katılmak üzere Türkiye'ye gelen Stoltenberg dün akşam Işık ile de bir görüşme gerçekleştirdi.



Görüşmeye ilişkin bu sabah bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, görüşmede Işık'ın NATO'da görevli bazı Türk subaylarının 15 Temmuz darbe girişiminin ardından görev yaptıkları ülkelere iltica başvurusunda bulunduğunu basından öğrendiğini belirttiğini söyledi.



Kaynaklar, Işık'ın Stoltenberg'e "daha önce NATO'da görev yapan FETÖ mensubu subayların Batı ülkelerine iltica taleplerine kesinlikle olumlu cevap verilmemesi gerektiğini ve aksi durumun Türkiye için kabul edilemez olduğu mesajını verdiğini kaydetti.



Işık, görüşmede Türkiye'nin bu konudaki hassasiyetinin iyi anlaşılması gerektiğini de belirtti.



Stoltenberg geçen hafta yaptığı açıklamada NATO'da görevli bazı Türk askerlerin sığınma talebinde bulunduğunu belirtmişti.



Kaynaklar görüşmede Stoltenberg'in ise Türkiye'nin hassasiyetini anladığını belirterek, "15 Temmuz darbe girişiminin ciddiyetini ve vahametini parlamentoyu ziyaretimde de gördüm ve bu konuda Türkiye'nin yanındayım" ifadesini kullandığını belirtti.



Görüşmede, NATO kapsamında Türkiye'nin savunmaya yönelik adımları ile Ege Denizi'ndeki mülteci akınlarının engellenmesine yönelik tedbirlerin de ele alındığı kaydedildi.




#NATO
#FETÖ
#Fikri Işık
8 yıl önce