NATO sınırları ilk kez DAEŞ’ten temizlendi

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:007/09/2016, Çarşamba
G: 6/09/2016, Salı
Yeni Şafak

AB Bakanı Çelik, Fırat Kalkanı harekatına ilişkin, ‘’Ordumuz 55 ülkelik koalisyonun geriletemediği DAEŞ’i sınırlarımızdan söküp atmıştır. İlk defa NATO sınırları tamamen DAEŞ’ten temizlenmiştir’’ dedi.

Portekiz'de temaslarda bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva ile görüşmesi sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.



15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Avrupa'nın “ırkçı” bir yaklaşım sergilediğini ifade eden Çelik, Portekiz'in Türk halkın averdiği desteğe teşekkür etti. Çelik, “Benim ülkem, savaş uçaklarıyla, helikopterle, asker üniforması giymiş teröristler tarafından Cumhurbaşkanımıza suikast yapılmak istenen, parlamentonun bombalandığı darbe girişimini, Türk halkının fedakarlığı sayesinde geri püskürtmüş bir ülke” dedi



55 ÜLKE YAPAMADI


Bakan Çelik, Fırat Kalkanı harekatına ilişkin yaptığı değerlendirmede de “Ordumuz Suriye topraklarına DAEŞ'le mücadele için girmiştir. 55 ülkelik koalisyonun geriletemediği DAEŞ'i sınırlarımızdan silip atmıştır. İlk defa NATO sınırları tamamen DAEŞ'ten temizlenmiştir'' diye konuştu.



Basın özgürlüğü ve hukukla ilgili 23 ve 24. fasılların açılması çağrısında bulunan Çelik, “Pek çok ülke kendi topraklarına göçmen almamak için sınırlarına tel örgü çekmekten, askerle bu insanları dışarıda tutmaktan bahsediyor.



VİZE ANAHTAR KONU


İnsanlık için iyi bir fotoğraf değildir. Türkiye, 3 milyon mülteciye kucak açmıştır. Türkiye, insanlık adına bu vazifesini yerine getirmektedir. Göç krizinin daha da artarak büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Yeni mekanizmalar kurulması lazım. Bu konularda da Türkiye adım bakımından vize serbestisini anahtar konu olarak görmektedir” dedi.


#NATO
#DAEŞ
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.